Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kocaeli’nin afişlerinin toplatılmasına hukukçu yorumu

Avukat Başar Değer, CHP Kocaeli tarafından İzmit’te yapılan “128 milyar dolar nerede?” afis çalışmalarının toplatılmasını değerlendirdi. Değer, “Ceza Muhakemesi Kanuna göre alınmış bir el koyma kararı İzmit Belediyesine ibraz edilmiş midir? Bu kararı gören var mıdır?” dedi

Avukat Başar Değer, CHP

“128 milyar dolar nerede?” afişlerinin toplatılması üzerine Avukat Başar Değer bir değerlendirme yazısı yayımladı. Başar Değer, şunları söyledi: “128 milyar dolar nerede afişleri tüm Türkiye’de savcılık talimatıyla söküldüğü söyleniyor. Kocaeli’de durum kesinlikle böyle. İzmit Belediyesinin reklam panosundaki afiş tartışılmaz şekilde değeri olan bir metadır. Bundan başka bir kira ilişkisinin de konusu olduğu için ayrıca da kıymeti vardır. Bunun anlamı sökülmesi için adli makamlardan alınmış el koyma kararı gerekir.

İZMİT BELEDİYESİ’NE İBRAZ EDİLDİ Mİ?

Ceza Muhakemesi Kanuna göre alınmış bir el koyma kararı İzmit Belediyesine ibraz edilmiş midir? Bu kararı gören var mıdır? Böyle bir karar yoksa ya da en azından yazılı bir emir yoksa sadece sözlü talimatla bu kadar büyük bir kamu gücü nasıl harekete geçmiştir, bu talimatı polis mi yoksa Kocaeli Büyükşehir Personeli mi uygulamıştır?

ÖNEMLİ SORULAR

Bu soruların cevapları muhakkak kamuya açıklanmalı en önemlisi İzmit Belediyesi kendi mülküne, tasarrufa hakkına ve kiracısına karşı sorumluluğuna sahip çıkmalıdır. Bu bağlamda el koymaya ilişkin yazılı evraka derhal ulaşılmalı, böyle bir evrak yoksa (bu ihtimalin varlığı artık kanun devleti bile olmadığımızı gösterecektir) sorumluların cezalandırılması için gerekli başvurunun yapılması gerekmektedir. Eğer mevzuatın usuli işlemleri yapılmışsa da Ceza Muhakemesi Kanunu 127/4 gereği derhal bu kararın kaldırılması istenmelidir. Refleks kavramı sadece zamanında yapılırsa var olabilir.

Not : Kocaeli CHP İl Binasındaki afişin İftardan sonra gece vakti, sokağa çıkma saatlerinde indirileceği söylenmektedir.”

avukat basar deger