Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çok şaşıracaksınız… 7 yıllık dava sürecinin Kandıra’ya faydası ne oldu?

Kandıra Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, 7 süren dava sürecinde Kandıra’nın önemli bir kazanım elde ettiği söyledi. Arıtılmış atık suların daha önceden Namazgah içme suyu havzasına deşarj edilmesi kararlaştırıldığını, bu kararın dava sürecinde su havzasından alınarak batı yönündeki bir başka hatta verilmesiyle olumlu yönde değiştiğini söyledi.

Kandıra Gıda İhtisas OSB

ugur 1Kandıra Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, 7 süren dava sürecinde Kandıra’nın önemli bir kazanım elde ettiği söyledi. Arıtılmış atık suların daha önceden Namazgah içme suyu havzasına deşarj edilmesi kararlaştırıldığını, bu kararın dava sürecinde su havzasından alınarak batı yönündeki bir başka hatta verilmesiyle olumlu yönde değiştiğini söyledi. Gazetemize konuşan Mehmet Başol şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli Kandıra Kocakaymaz mevkiinde yaklaşık 194 hektarlık bir alanda 2010 yılında kurulan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi aynı yıl tüzel kişilik kazandı.

YÜZDE 95 RIZA VERDİ

OSB sınırları içerisindeki taşınmazların yüzde 95’i rızaen kamulaştırma yolu ile kalan yüzde 5’lik kısım ise mahkeme kamulaştırma yoluyla OSB tüzel kişiliği adına tescil edildi. Ancak kamulaştırma sürecinde OSB’nin iptaline giden büyük bir sorun yaşandı. Bölgede uzlaşmaya yanaşmayan parsel sahiplerinden biri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne karşı Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nde OSB yer seçimine ve kamu yararına itiraz ederek kamulaştırmanın iptali davası açıldı. Bu dava 16 Mayıs 2011 yılında açıldı. Kocaeli 1. İdare Mahkemesi 2015 yılında OSB2nin iptaline karar verdi.

OSB İPTAL EDİLEBİLİRDİ

Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nin kararına karşı OSB’miz Danıştay’a temyiz incelemesi için 4 Eylül 2015’te başvuruda bulunduk. Danıştay incelemesi neticesinde Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu. Danıştay’ın kararı sonrasında Kocaeli 1. İdare Mahkemesi kendi kararında ısrar ve direnme kararını açıkladı. Mahkemenin ısrar ve direnme kararına itiraz ettik. Bu itiraz neticesinde dosyamız inceleme için yeniden Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na gitti. Aleyhte alınacak bir karar OSB’nin tamamen iptaline sebep olacaktı. Kamuoyunun desteği sonrasında Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazımızı haklı buldu.

DAVA SÜRECİ 7 YIL SÜRDÜ

Bu süreç tam 7 yıl sürdü. 7 yıl boyunca OSB’mizde tek bir çivi dahi çakamadık. İptal kararları sonrasında OSB faaliyetlerimize hızla başladık. Hafriyat çalışmalarımız tamamladı. 7 süren dava sürecinde Kandıra önemli bir kazanım elde etti. Arıtılmış atık suların daha önceden Namazgah içme suyu havzasına deşarj edilmesi kararlaştırılmıştı. Bu karar dava sürecinde arıtılmış atık su hattının su havzasından alınarak batı yönündeki bir başka hatta verilmesiyle olumlu yönde değişti. Böylelikle Namazgah içme suyu hattımıza dışarıdan hiçbir müdahale olmayacak. Yorulmadık, vazgeçmedik, hem OSB’mizi yeniden hayata döndürdük hem de Kandıra’mız için daha olumlu kararlara imza atmış olduk.”

basol1

basol2