Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Corning Fiber Optik’de grev başladı!

Corning Fiber Optik fabrikasında toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine Lastik-İş Sendikası’nda örgütlü olan işçiler grev kararı aldı ve bugün grev başladı

Corning Fiber Optik fabrikasında
SEBO İMZA

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilerin beklentileri karşılanmıyor. Ülke genelindeki fabrikalarda olduğu gibi Kocaeli’de de işçiler, haklarını arıyor.  Gebze Organize Sanayi Bölgesinde (GOSB) kurulu bulunan Corning Fiber Optik fabrikasında işveren ve Lastik-İş Sendikası’nın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamadı. Sendika yüzde 105 zam isterken işveren yüzde 60 zam teklif etmişti. İşçiler, bugün fabrika girişine grev pankartını astı. 

SENDİKA YÖNETİCİLERİ GELDİ

Lastik-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Toplu Sözleşme Dairesi Başkanı Ziya Ünal ve Lastik-İş Genel Sekreteri İhsan Malkoç’un katıldığı grev başlangıcında işçiler sloganlar attı. Halayların da çekildiği iş yerinde grev resmen başlamış oldu.

10 BİN 650 TL!

Fabrikada yeni yılla birlikte 10 bin 650 lira olan brüt ücret, işçiler tarafından büyük tepkiyle karşılanıyor. Sendika yüzde 120 zam talebiyle masaya oturmuş bu oran pazarlıklarla yüzde 105’e kadar düşmüştü. Yaklaşık 6 aydır süren sözleşme görüşmelerinde işveren yüzde 60 teklifte diretti. İşçiler haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceğini ifade etti.

Corning Fiber Optikde grev basladi3
Corning Fiber Optikde grev basladi1
Corning Fiber Optikde grev basladi2