Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Kocaeli’de önce ödül törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli’ye Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilişim Vadisi’nde düzenlenen ” Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli’ye Değer Katanlar Ödül Töreni”ne katıldı. Ödül alacak firmalar arasında Özka Plastik, Sarkuysan, Ford Otosan ve Hyundai Assan’ın olması bekleniyor. Bilişim Vadisinde yapılacak olan programa sadece davetli olan yatırımcılar ve protokol üyeleri katıldı.

KOCAELİ’YE ÖVGÜ

Bilişim Vadisi’nde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Akla ilk gelen yerlerden birisi Bilişim Vadisi’dir. Kocaeli değil de Türkiye’ye değer katanlar dersek çok daha isabetli olur. Bilişim Vadisi, Türkiye’nin köşe taşıdır. Ülkemizin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi hüviyetine sahiptir. Milli teknoloji hamlemize büyük bir ivme katıyor. Önümüzdeki dönemde vadimizin teknoloji ve inovasyon kapasitesini daha da arttıracağına inanıyorum. Türkiye’nin sanayi lokomotifi şehrimiz Kocaeli’de firmalarımızı ödüllendirmek farklı bir mana taşıyor. Güzel işler yapanları, örnek çalışanları, eserleriyle çıkanları takdir etmek bizim geleneğimizin mirası.

ŞİRKETLERİ KUTLADI

Farklı alanlarda Kocaeli’nin gelişmesine, şehrimizin büyümesine katkı sunan firmalarımızı ödüllendiriyoruz. 2021’den bu yana en çok ihracat yapan, istihdamını arttıran ve kadın istihdamı fazla olan firmalarımızı özellikle tebrik ediyorum. Kocaeli ile birlikte ödül almaya hak kazanan şirketlerimizi kutluyorum. Gelecekte de Türkiye için hayal kuran ve gerçeğe dönüştürmeye çalışan iş insanlarımızı her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz.

Teknolojik bağımsızlığımızı kazanmadan, milli sanayimizi inşa etmeden ne ekonomik ne de siyasi anlamda özgürlüğünüzü tesis edebilirsiniz. Korona sürecinde yaşananlar bu gerçeği çarpıcı bir şekilde ortaya koymuştur. Dünyanın en zengin ülkelerinin bile sağlık çalışanları, maske bulamadığı sahneler yaşadık. üretim durma noktasına geldi. Türkiye olarak, bu sancılı süreçte sağlıkla birlikte ekonomide de başarılı bir imtihan verdik. Kimilerinin ülkeyi felakete sürükleyecek söylemlerine rağmen ekonomik anlamda hayatın durmasına izin vermedik, şirketleri teşvik ettik.

İHRACAT REKORU

Ekonomik büyümesini istikrarlı şekilde büyüten sayılı ülkelerden birisiyiz. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.3’lük büyüme kaydettik. Her ay ihracatta rekor kırıyoruz. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.5 artarak 18 milyar 550 milyon dolara ulaştı. Göreve geldiğimiz zaman ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 250 milyar dolara yaslandık. Turizmde, 2022 hedeflerimizin de üzerine çıkacağımız görülüyor. Başka ülkelerin yurt dışı pazarlarda bıraktığı boşluğu hamdolsun Türk ürünleri ve bizim firmalarımız dolduruyor. Trabzon limanına artık turistler geliyor. Sanayisi, üretim kapasitesi, nitelikli iş kutu, üç kıtayı birleştiren stratejik konumu, sağlık ve altyapısı ile ülkemizin yıldızı giderek parlıyor. Küresel sorunların çözümünde Türkiye’nin anahtar rolünü teyit ettik.

Fahiş fiyat artışları ile enflasyon sebebiyle vatandaşımız ve iş dünyamızın sırtına binen yükü hafifletecek pek çok adım attık ve atmaya devam ediyoruz. Asgari ücretten sosyal koruma kalkanımızın genişletilmesinde iş dünyamıza yönelik kredi imkanlarımıza kadar attığımız her adımda toplumumuzun tüm kesimlerine sahip çıkıyoruz. Ülkemizi büyütme esasına dayanan Türkiye ekonomi modelimizi taviz vermeden uyguluyoruz.

Türkiye’yi küresel fırtınada selamete mutlaka çıkartacağız. Cumhuriyet tarihinin en büyük sanayi ve teknoloji atılımı olarak milli teknoloji hamlesini başlattık. 2023 için teknoloji ile ilgili ön gördüğümüz yatırım rakamlarını iki yıl öncesinden büyük bir farkla geçtik.

132 teknoloji girişimine yapılan 1,4 milyar dolarlık yatırım yeni rekorun, yeni başarı hikayelerinin sinyallerini veriyor. Oyun yazılımında Avrupa’da en fazla yatırım alan ülke olduk. Bu ülke toplu iğne üretemiyordu. Şimdi hamdolsun buralara geldik. Dünyada insansız hava araçları denilince akla ilk SİHAlarımız geliyor.

TOGG’U YOLLARDA GÖRECEĞİZ

Ülkemizin, vizyon projelerinden Türkiye’nin otomobilini de belirlediğimiz takvime uygun şekilde hayata geçiriyor. 29 Ekim 2022’de TOGG’un fabrikasının açılımını ve seri üretim aracımızın banttan inme törenini gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk çeyreğinde TOGG’u vatanımızın yollarında görmeye başlayacağız. Üretemezsiniz diyenlere inat ülkemizin otomobilini ülkemize ve dünyaya sunacağız.

İNSANLARI KOCAELİ’YE DAVET EDİYORUM

Türkiye’yi hala saman ithalatçısı gibi görmeye çalışanlar, ülkemizin sanayi üretim kapasitesinden habersiz cahillerdir. Ben bu insanları Kocaeli’ye davet ediyorum. gelsinler Kocaeli’ye buranın OSB’lerini ve Bilişim Vadisi’ni gezsinler, görsünler, kendilerinin de cehaletini anlasınlar. Buradaki yenilemeyi, girişimci ruhunu yerinde görsünler. Gelsinler Bilişim Vadisi’nin temsil ettiği vizyona tanık olsunlar. Kocaeli 14 OSB, endüstri bölgesi… Türk ekonomisine her yıl devasa katkılar sağlıyor. Şehrimiz muazzam üretme hacmiyle sanayiye damga vuruyor. 2021 yılında Türkiye araç üretiminin yüzde 40’ını Kocaeli şehrimiz gerçekleştirdi. Toplam 128 AR-GE ve 15 tasarım merkezi yaptıkları çalışmalarla şehrimizin rekabetçi gücüne güç katıyor. 5 teknoloji geliştirme bölgesinde yürütülen AR-GE faaliyetleri katma değerli üretime öncelik ediyor. Bu başarıların artarak devam etmesini bekliyoruz. Canı gönülden tebrik ediyorum.”

 

a8238c91 69ed 49d5 97d0 5fc56b39d10a

Milli İrade Meydanı’nda da büyük bir açılış töreni için hazırlıklar tamamlandı.