Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Darıca Kapalı Pazar Yeri için 9.49 milyonluk inşaat!

Darıca Cami Mahallesi’nde yer alan ve yarım kalan kapalı semt pazar yeri inşaatı için ihaleye çıkıldı. Kapalı pazar yeri ihalesine katılan tek firma Örtaş Mühendislik pazar yerini 9.49 milyon liraya inşa edecek.

Darıca Cami Mahallesi’nde yer

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Hizmet Tesisi’nin ikincisini Gebze’de inşa ediyor. Söz konusu bina 8 milyon 822 bin liraya mal olacak.Darıca Belediyesi tarafından Cami Mahallesi’nde inşaatına başlanan Darıca Kapalı Semt Pazar Yeri inşaatı bir süre önce durmuştu. Belediye 7 Mayıs’ta inşaatın devam etmesi için yeni bir ihaleye çıktı. Söz konusu ihaleye tek firma katıldı. İhale için 9 milyon 116 bin 759 lira 22 kuruş muhammen bedel belirlenmişti. Ancak katılımcı firma daha yüksek bir teklif sundu.

6 AYDA TAMAMLANACAK

İhaleye katılan Örtaş Mühendislik Yapı Dış Ticaret LTD. ŞTİ. söz konusu pazar yerinin inşaatı için 9 milyon 490 bin lira bedel biçti. Belediye ihale komisyonu ihaleyi ve teklifi uygun buldu. Darıca Belediyesi ile Örtaş Mühendislik arasında 26 Mayıs’ta sözleşme imzalandı. Söz konusu kapalı semt pazar yeri inşaatı 6 ay içerisinde tamamlanacak.

İKİ PAZAR TAŞINACAK

Üst katı tamamen kapalı olarak hizmet verecek olan binanın alt katına ise 360 araç kapasiteli otopark yapılacak. Mimarisiyle göz kamaştıran ve kentin önemli alanlarından Darıca Cami Mahallesi’nde bulunan otopark alanına yapılacak olan Kapalı Semt Pazarının kurulmasıyla birlikte pazartesi ve perşembe günleri kurulan pazar yerlerinin buraya taşınması planlanıyor.