Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Değiştirdiler ama yine Atatürk’e benzemiyor!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, Sanat Sokağı’nda yer alan Atatürk büstü bir süre önce belediye tarafından yenilenmiş ve Atatürk’e benzemediği için değiştirilmişti. Ancak yeni büstün de Atatürk’e benzemediği ortaya çıktı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Sanat

Uğur EnçKocaeli’nin İzmit ilçesinde, Sanat Sokağı’nda yer alan Atatürk büstü bir süre önce belediye tarafından yenilenmişti. Söz konusu yenileme çalışmaları öncesinde İzmit Belediyesi tarafından 3 model vatandaşların onayına sunulmuş, oylama il bir model üzerinde fikir birliği sağlanmıştı. Belediye geçtiğimiz ay yeni Atatürk büstünü bölgeye yerleştirdi ancak Atatürk’e benzemeyen büst tepkilere sebep oldu.

ALNINA KIRIŞIK YAPTILAR

Gelen tepkiler üzerine yeni bir Atatürk büstü hazırlandı. Yeni Atatürk büstünün eskisinden tek farkı Atatürk’e benzemeyen büstün alnına kırışıklar eklenmesi ve kaşlarının kalınlaştırılması oldu. Bir önceki Atatürk büstünün önünde buğday başağı yer alıyordu. Yeni Atatürk büstünün önüne Atatürk’ün, “İzmit Türkiye’nin en önemli ve en mühim bölgelerinden biridir. Etraf ve havalisi cennet gibidir. Verimlidir, bereketlidir, kaynakları zengindir” sözleri yazıldı.

NEDEN YAPAMIYORLAR?

Yeni Atatürk büstünün de ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e benzemiyor oluşu şaşkınlık yarattı. İzmit Belediyesi’nin çok basit bir Atatürk büstüyle ilgili yaşadığı sorunlara hangi yöneticinin sebep olduğu, Atatürk’e benzeyen bir büstün yapılmasının neden bu kadar büyük bir olay haline dönüştüğü merak ediliyor.

ESKİ

eski

YENİ

yeni