Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince Alparslan Ortaokulu önünde mobbing için toplandılar

Derince Alparslan Ortaokulu’nda görevli öğretmenlerin mobbinge uğradığı iddiasıyla Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi okul önünde açıklama yaptı. Açıklamada okul müdürü Lütfi Özyurt ile ilgili, “mobbing yetmezmiş gibi asılsız iftiralarla sayısız asılsız suçlamayla soruşturma açmıştır” ifadeleri kullanıldı. Özyurt’un başka bir okulda görevlendirildi öğrenildi.

Derince Alparslan Ortaokulu’nda görevli

Özgun imzaEğitim Sen Kocaeli Şubesi bugün Derince Alparslan Ortaokulu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Şube Başkanı Suphi Yıldırım, şube yöneticileri ve eğitimciler katıldı. Okul Müdürü Lütfi Özyurt’un öğretmenlere mobbing uyguladığı iddia edilirken Özyurt’un başka bir okulda görevlendirildiği öğrenildi. Yıldırım tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Kocaeli ve Derince’nin en başarılı okullarından olan Derince Alparslan Ortaokulu, bir süredir devam eden liyakatsiz yönetim anlayışı ve bu okulda öğrencilerinin nitelikli eğitim alması için özveriyle çaba gösteren eğitim emekçilerinin, değerli öğretmenlerimizin uğradığı mobbing uygulamaları neticesinde itibar kaybı yaşamakta; İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin sessiz kaldığı bu sürecin kaybedeni ise öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz olmaktadır.

“ÖZYURT HAK ETMEDİKLERİ KARANLIK SÜRECİ BAŞLATTI”

Bir süre önce Derince Alparslan Ortaokulu’na Müdür olarak atanan Lütfi Özyurt, gerek göreve geliş süreci gerekse de göreve başladığı ilk günden itibaren hukuk tanımayan uygulamalarıyla öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hak etmedikleri karanlık bir süreci de başlatmıştır. Ek ders ücretleri gibi eğitim emekçilerinin temel özlük hakları konusunda ayrımcı ve hukuk tanımaz uygulamalar yapılmış, yapılan itirazlar ise maalesef sümenaltı edilmiştir. Destekleme Yetiştirme Kurslarının oluşturulmasından, öğrencilerimizi, kendi ifadesiyle “iyi sınıf” ve “kötü sınıf” oluşturarak ayrımcılığa tabii tutmuş bu ayrımcılığın en uç örneklerini eğitim emekçilerine, öğretmenlerimize de uygulamıştır. Okulda görev yapan kadın öğretmenlerimize her zaman ayrımcı bir tutum sergilemiş, tüm öğretmenlerimizi kendisine yandaş ve yandaş olmayan gibi ayrımlarla tanımlamaya yeltenmiş, okulda öğretmenlerimiz arasında kutuplaştırma yaratarak çalışma barışını bozmuştur.

“HUKUKİ SÜREÇ ÇOK AĞIR İLERLEDİ”

10 yıldan fazla bir süredir hiçbir sorunun yaşanmadığı, çevresinde örnek olarak gösterilen Derince Alparslan Ortaokulu, Lütfi Özyurt’un göreve başlamasıyla maalesef bu ayrıştırıcı ve çalışma barışını bozan uygulamaların odağı bir okul haline getirilmiştir. Kendisinin yaptığı hukuk tanımaz keyfi ve eğitim-öğretim sürecine düşmanca uygulamalarına dair sayısız şikayet dilekçesi olmasına rağmen hukuki süreç maalesef çok ağır ilerlemiş ve ancak Eğitim Sen dahil bir çok sendikamızın hem ayrı ayrı hem de birlikte yaptığımız girişimler neticesinde görev yeri yakın zamanda değiştirilmiştir. Ancak buna rağmen kendisinin hukuk tanımaz uygulamaları ise devam etmiştir.

“OKULUN EN KIDEMLİ ÖĞRETMENLERİ SÜRGÜNE UĞRADI”

Bu kişinin, kendisinin hukuksuz uygulamalarına itiraz eden ve mesleki haklarının yanı sıra öğrencilerinin haklarını ve okulun itibarını savunmaya çalışan, aralarında üyemiz Sibel Yılmaz Yurdakul hocamızın da olduğu öğretmenlerimize uzun süredir uyguladığı mobbing yetmezmiş gibi asılsız iftiralarla sayısız asılsız suçlamayla soruşturma açmıştır. Süreç burada da kalmamış, bu eski okul müdürü, soruşturma süreçlerine de müdahale etmiştir. Okul saatleri dışında okul personelini ve bazı velileri telefonla arayarak soruşturmada asılsız ifadeler vermeye zorlamış, bunun için menfaat ilişkileri oluşturmuştur. Hem okulda hem de okul dışında öğretmenlerimiz üzerinde menfaat ilişkileri ve tehdit ile baskı kurmuştur. Nihayetinde tüm bu hukuksuzluklara karşı mücadele veren ve Alparslan Ortaokulu’nun en kıdemli öğretmenleri, hukuksuz bir görev yeri değişikliğine, yani sürgüne uğramışlardır.

“HESABINI HUKUK ÖNÜNDE SORACAĞIZ”

Derince Alparslan Ortaokulu’nda yapılan tüm baskı ve yıldırma uygulamaları, mobbinge eşdeğer uygulamalardır. Bu baskılarla ve sürgün uygulamasıyla üyemiz Sibel Yılmaz Yurdakul öğretmenimizin ve diğer öğretmenlerimizin mesleki kıdemleri, kariyerleri, ve hakları hiçe sayılmakta, mesleki onurlarıyla oynanmaktadır. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası konunun takipçisidir. Okul müdürünün “mobing’e varan uygulamalarını protesto ediyor hesabını hukuk önünde soracağımızı bir kere daha ilan ediyoruz.

“SÜRGÜN UYGULAMASINI KABUL ETMİYORUZ”

Okullarımızda yaşanan hukuksuzlukların, psikolojik ve fiziki şiddetin son bulması için İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bir kere daha uyarıyoruz. Gerekli adımlar acilen atılmalı, hiç kimse keyfi hukuksuzluk yapamamalı; şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Sibel Yılmaz Yurdakul hocamız ve sürgüne gönderilen diğer eğitim emekçisi, öğretmen arkadaşlarımıza tebliğ edilen hukuksuz karar derhal iptal edilmelidir. Sürgün uygulamasını kabul etmiyoruz.”