Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DİSK’in büyük yürüyüşü İzmit’te yüzlerce işçi tarafından karşılandı

DİSK’in ‘Gelirde Adalet Vergide Adalet Yürüyüşü’ İstanbul’dan başlamıştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindekiler, bugün İzmit’e ulaştı. Yürüyüş kafilesi yüzlerce işçi tarafından karşılandı.

DİSK'in 'Gelirde Adalet Vergide

SEBO IMZAÜlkede gelir ve vergi adaletsizliğine karşı Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ‘Gelirde Adalet, Vergide Adalet Yürüyüşü’ İstanbul’dan başlamıştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile konfederasyon yöneticilerinin yürüyüşü, bugün İzmit’e ulaştı. Kafiliye ilk olarak İzmit Kuruçeşme’de EMEP Kocaeli il Başkanı Arzu Erkan ve EMEP’li yöneticiler katıldı. İzmit Merkez Bankası önünde ise yüzlerce işçi, STK temsilcileri ve siyasi partilerin temsilcileri kafileyi karşıladı.

GENEL BAŞKANLAR PARTİ İL BAŞKANLARI

Yürüyüşte; Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, CHP İl Başkanvekili Olgu Denizoğlu ve yönetimi, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, TİP İl Başkanı Umut Yaşar Özgen ve yönetimi, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ve yönetimi, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş da vardı.

GENEL BAŞKAN KONUŞTU

Merkez Bankası önünden İnsan Hakları Parkı’na kadar yürünerek burada bir açıklama yapıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ülkedeki vergi adaletsizliğine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “2 gündür İstanbul’dan başlayan yürüyüşümüz bugün Kocaeli’de. Emeğin ve mücadelenin kenti, Türkiye işçi sınıfının nice direniş destanları yazdığı Kocaeli’de sizlerle buluştuk. Ankara’ya gelir ve vergide adalet için yürüyoruz. Ülkede adalet için yürüyoruz. DİSK yürürse, işçiler yürürse bütün karanlıklar aydınlanır. İşçiler yürürse geleceğimiz aydınlanır. Dün İstanbul’da Kadıköy’de başlattık yürüyüşü. Daha 2 gün tamamlanmadan yürüyüşümüz her adımda daha fazla büyüdü. İstanbul’dan Kocaeli’ye kadar bizi uğurlayan karşılayan sesini soluğunu bize katan işçi arkadaşlarımızla büyüdük.

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ BİZİMLE OLACAK”

Yürüdüğümüz her yerde bizimle birlikte yürüyen genç kardeşlerimiz de genç işçilerimiz de yürüdü. Yürüyüşümüz her adımda daha fazla büyüdü. Yola çıkarken DİSK yönetimi olarak ‘yalnız yürümeyeceğiz’ dedik. Bu hayat pahalılığına karşı emeğine sahip çıkan bütün işçi kardeşlerimiz bizimle olacak dedik. Sendikalı sendikasız bütün sınıf kardeşlerimizin dayanışmasıyla büyüdü. Biz bu ülkedeki bütün adaletsizliklere karşı bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçi sınıfı olarak gelirde adalet için yürütüyoruz. Alım gücümüzün her gün daha fazla düşmesini engellemek için yürüyoruz. 7 bin 500 lira aylıkla hayatını sürdürmeye çalışan milyonlarca emeklinin sesi soluğu olmak için yürüyoruz.

“BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEYE GELİYORUZ”

Öyle bir vergi sistemi kurmuşlar ki dünyanın en kötü vergi sistemi Türkiye’de. Bir ülkede dolaylı vergilerin oranı ne kadar yüksekse o ülkede vergi adaletsizliği o kadar yüksektir. Daha emeğimizi almadan peşin peşin vergimizi ödüyoruz. Bu sesi, bu soluğu Ankara’ya taşıyoruz. Her adımda yürüyüşümüz biraz daha güçlenerek devam ediyor. Bu kader değil bunu biliyoruz. Bunun tam tersi mümkün. Bu ülkede hepimiz çalışıyoruz ve bizim çalışarak ürettiğimiz değer bu ülkenin 85 milyon insanını yaşatmaya yeter de artar. Zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapan bu düzen değişsin. Bu düzeni değiştirmeye geliyoruz.”