Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Elektrik ve doğalgaz faturalarını bile Büyükşehir’e kilitlemişler!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bazı kiracılarının kira süresince elektrik, doğalgaz ve benzeri aboneliklere ait devir işlemlerini yapmadığı, faturalarını belediyeye ödettiği tespit edildi. Belediye yetkilileri alacakların takibi için yasal işlem başlatılacağını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bazı

ugurKocaeli Büyükşehir Belediyesi bazı kiracılarının kira süresince elektrik, doğalgaz ve benzeri aboneliklere ait devir işlemlerini yapmadığı, faturalarını belediyeye ödettiği tespit edildi. Belediye yetkilileri alacakların takibi için yasal işlem başlatılacağını belirtti. Sayıştay 2022 Denetim Raporu’nda konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Kiraya verilen bazı taşınmazların elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerinin devredilmemesi ve bu aboneliklere ait fatura bedellerinin Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ödenmesine rağmen bazı kiracılardan kullanmış oldukları elektrik, doğalgaz ve su bedellerinin tahsil edilemediği tespit edilmiştir.

KİRA SÖZLEŞMELERİ FESHEDİLEBİLİR

Kiracıların kullanımına ait olup süzme sayaç ile tespit edilen veya ortak gider olarak hesap edilen elektrik, doğalgaz ve su tüketimlerine ilişkin giderler kiraya bağlı yan gider niteliğindedir. Dolayısıyla 2022 yılı ve öncesinde tahsil edilemeyen yan giderlere ilişkin İdarece temerrüde düşen kiracılara, kira alacaklarındaki usule göre, yukarıda bahsedilen mevzuat hükümleri çerçevesinde, sistematik olarak yazılı ihtarda bulunulmadığı, kiraya bağlı yan giderleri geç ödemeyi veya ödememeyi alışkanlık haline getiren bazı kiracıların kira sözleşmelerinin feshedilmediği, taşınmazdan tahliyelerinin yapılmadığı ve alacakların icra takibinin yapılmadığı tespit edilmiştir. Kamu idaresi, elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerinin devri ile aboneliklere ilişkin alacakların takibi için gerekli işlemlerin başlatılacağını bildirmiştir.”