Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Gebze Millet Bahçesi’yle ilgili konuştu. Büyükakın: “Biz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Elimizdeki sosyal konut yapabileceğimiz bu alanı yeşil alan olarak bıraktık.” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Ugur ENC minKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Millet Bahçesi’yle ilgili konuştu. Büyükakın şu ifadelere yer verdi: “Biz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Elimizdeki sosyal konut yapabileceğimiz bu alanı yeşil alan olarak bıraktık. Derince’de de aynı şekilde davrandık. Bu meclisten bu karar geçtiğinde oraya galericiler sitesi inşaatı başlıyor demek değil bu.

BİR AN ÖNCE KAVUŞMASI İÇİN

Eğer elimizde 150 milyon liramız olursa TOKİ’ye ait olan 59 dönümlük galericiler sitesine ayrılan alanı satın alabiliriz. Ama şu an böyle bir durumumuz yok. Biz bu alanı sadece galericiler sitesi olmak şartıyla bırakıyoruz. Ben bir an önce Gebze’nin 400 dönümlük bu muhteşem millet bahçesine kavuşması için bu projeye evet demenizi istiyorum.”

2 SENE ÖNCE BİZ ÖNERMİŞTİK

Konuyla ilgili CHP’li Engin Taşdemir de kısa bir açıklama yaptı. Engin Taşdemir konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “2 sene önceki başkan bey burada bize betonu ve ticaret alanlarını savunuyordu. O gün biz yeşil alanı savunuyorduk. Bugün bizim dediğimiz yere geldik. Bölge yeşil alan oluyor. Haklı olduğumuzu görmüş olduk.” Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de kısa bir açıklama yaparak, “Biz Gebze ile alakalı meseleleri irdelerken mikro parsel bazında değil makro ölçekte Gebze’nin tamamına yönelik bakıyoruz.” dedi.

İHTİYACA BİNAEN BELİRLENMİŞTİR

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz şöyle konuştu: “Gebze’de 2030 yılından sonra TEM Otoyolu’nun kuzeyinde nüfus yoğunluğu gerçekleşecek. Gebze nüfusu kuzeye doğru kayacak. Buraya sağlayan bu tesis bu bölgenin ihtiyacı. Buradaki tesislerle ilgili her şey taleplerle ilgili. Oraya taşınacak olan okulların da nereden geleceği belli. Tüm bunlar ihtiyaca binaen belirlenmiştir.”