Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“En son konuşacak olan İdris Ersoy’dur!”

İzmit Belediye Meclis Üyesi

İzmit Belediye Meclis Üyesi Fikret Hocaoğlu’nun, işçilerle ilgili yorumunun etkileri devam ediyor. Hocaoğlu, işçileri kast ederek 4 yıl sonra görüşme imasında bulunmuştu. Bu tartışmalara sendikalar da katıldı. Disk Bölge Temsilcisi, Genel-iş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

ABA ALTINDAN SOPA

Küçük şunları söyledi: “Kamuoyuna mal olmuş kişilerin ortaya bir sav atarken duyduğunu ya da okuduğunu iyi anlamadan yaptığı yorumlar gerçekten bu toplumun en önemli sorunlarından birisidir. Anlayamadığını topluma anlatmak gibi bir derdin olunca işin değerlendirilmesi gereken ana fikrini unutur ve tuhaf mecralara girersin. Tıpkı Hizmet-iş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy’un yaptığı gibi.. Bu açıklamayı kendisine bir cevap niteliğine çevirip onunla aynı yanlışa düşmek niyetinde değilim. Sadece işçiyi tehdit etmenin hele ki bunu yaparken aba altından sopa göstermeye çalışmanın kabul edilemez olduğunu ve kamuoyunun bu konuda gerekli tepkiyi vereceğini söylemiştim.

İŞÇİNİN YANINDAYIZ

Şayet rol çalmak için bir açıklama ihtiyacı duyuluyorsa, şahsıma ve başkanı olduğum Genel-İş Sendikası Kocaeli Şubesine Ersoy tarafından isnat edilen baskı ile işçiye sendika değiştirdiğimiz gibi söylemler bize biraz geçmişi hatırlattı. Bu konuda en son konuşacak insanlardan birisidir Ersoy. Onu da geçtim, burada söz konusu olan işçinin tehdit edilmesine karşı sergilenen bir tutum iken, bana konu ile hiç ilgisi olmayan bir mecradan siyasi duruşum konusunda yapmış olduğu sataşmayı da ciddiye alacak değilim. Açıklamasında katıldığım tek bir nokta ise bu zor günlerde gereksiz polemiklerle gündemin meşgul edilmemesidir. Ben de öyle yaparak kendisini ve açıklamalarını ciddiye almadığımı bir kez daha yineliyor, sözde değil, eylemde, sokakta her platformda işçinin ve emekçinin yanında olacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum.”