Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Enpay işçilerinden, MESS protestosu!

MESS’in, metal işçileri için verdiği %35’lik teklif, Kocaeli’de birçok fabrikada protesto ediliyor. Bin 500 kişinin çalıştığı Enpay’da sabah saatlerinde fabrika içerisinde, verilen teklifi bu şekilde proteste etti.

MESS'in, metal işçileri için

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikaları arasında devam eden, 2023-2025 yıllarını kapsayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Bir süredir devam eden ve binlerce işçiyi ilgilendiren görüşmelerde, henüz bir sonuç çıkmaması ve anlaşma sağlanmaması nedeniyle, fabrikalarda zaman zaman eylemler gerçekleştiriliyordu. Bu sabah ise birçok fabrikada MESS’in vermiş olduğu teklif protesto edildi.

1.500 İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Yüksek enflasyon nedeniyle iğneden ipliğe her kaleme zam geldiği şu günlerde, binlerce kişiyi ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Bu görüşmelerde işçilerin taleplerini kabul etmeyen ve yüzde 35 karşı zam teklifinde bulunan MESS, sabah saatlerinde birçok iş yerinde olduğu gibi Enpay’da da protesto edildi. Bin 500 kişinin çalıştığı Enpay’da, sabah saatlerinde vardiya öncesi bir araya gelen yüzlerce işçi, ıslıklar ve yuhalamalarla birlikte yürüyüş gerçekleştirdi.