Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erkan Baş Bekaert’te: Erdoğan’ın grev kararına cevap verdi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş bugün 18 gündür grevde olan Bekaert’te işçileri ziyaret etti. Genel Başkan Erkan Baş, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grev kararına ilişkin, “Sanane kardeşim, işçi patronla karşı karşıya gelmiş. Yasal hakkını kullanıyor. Sen sözde süreci tarafsız şekilde takip etmen lazım. Açıktan yana işverenden, patrondan yana tavır alan bir yaklaşım içerisine girdi” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan

Nazim Ozgun Erbulan 1Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu İzmit’te faaliyet gösteren Bekaert Fabrikası’nda 460 işçiyi ilgilendiren iş sözleşmeleri aylardır devam ediyordu. Görüşmelerde idari maddeler üzerinde anlaşma sağlanırken sendika, işçilerin yaklaşık 43 TL olan saat ücretlerine ilk 6 için seyyanen 28 TL+yüzde 40 zam yapılmasını, geriye kalan üçer 6 aylık dilimse ise enflasyon artı enflasyonun yüzde 25’i kadar refah payı yapılmasını talep etti. Sendika 13 Aralık’ta grev kararı alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan grevin iki ay süreli ertelenmesine karar verdi. Sendika ve işçiler söz konusu kararı tanımadı ve grevi başlattı.

Erkan Bas 5“SANANE KARDEŞİM”

Grevin 18’inci gününde Türkiye İşçi Partisi  (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TİP İl Başkanı İsmail Göksu ve il yöneticileri Bekaert İzmit fabrikasını ziyaret etti. Ziyarette Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik ile sendika yöneticileri de hazır bulundu. Burada konuşma yapan Genel Başkan Erkan Baş şu ifadelerde bulundu; “Bütün Türkiye’de tek bir şey var. ‘İşçilerin örgütlenmesi, birlikte hareket etmesi engellensin, biz istediğimiz her şeyi yaparız’ diye düşünüyor iktidar ve onun önce örgütlenme, sınıfın mücadeleci birlikteliğine dönük özel bir muamele içerisindeler. Açıkçası burada çok önemli bir gelişme oldu. Grev, erteleme adı altında fiilen yasaklama girişimi son derece önemli ve kabul edelim cüretkâr bir adımdı. Sanane kardeşim, işçi patronla karşı karşıya gelmiş. Yasal hakkını kullanıyor. Sen sözde süreci tarafsız şekilde takip etmen lazım. Açıktan yana işverenden, patrondan yana tavır alan bir yaklaşım içerisine girdi.

“SEN GREVİ YASAKLAMAYA ÇALIŞIYORSUN”

Orada işçi arkadaşların fiili, meşru hakkını kullanması tüm Türkiye’de işçi sınıfı mücadelesi açısından kırılmayı engelledi. O hamlelerine karşı işçiler kararlı durduklarını, sadece patronla değil patronun arkasındaki iktidarla da karşı karşıya gelebileceğini ve grevi gerçekleştirebileceğini gösterdi. Türkiye’de grevi unutturmak isteyen bir iktidar var. İşçi sendikalı olur, direnir ve hakkını alır. Dünyanın neresinde işçiler mücadele etmeden haklarını kazanmışlar? Sen tutuyorsun grevi yasaklamaya, engellemeye çalışıyorsun. Dolayısıyla buna karşı gösterdiğiniz tavır çok önemli.

“TİP BU KARARIN ARKASINDA DURACAK”

Elimizden gelse her gün, her an burada olmak isteriz. Bu grevin kazanması sadece bu fabrikanın içerisinde çalışan işçiler değil tüm Türkiye’de işçi sınıfının önemli bir kazanımı haline gelecek. Bugün de yılbaşı derken nereden umut alırız dedik direnişçiden umut alırız dedik. En kısa zamanda bu mücadelede hakkınızı almanız ile sonuçlansın. Son ana kadar burada örgütlü işçi arkadaşların, sendikanın kararı neyse Türkiye İşçi Partisi bütün gücüyle bu kararın arkasında duracak.”

Erkan Bas Bekaert 2

Bekaert Izmit