Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EYTSGM başkanlarına DİSK’ten destek

Yeni kurulan EYTSGM Platformu (Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Güvenlik Mağdurları) Kocaeli Başkanı Şengül Yurt, Bursa Başkanı Kemal Gül, Eskişehir Başkanı Kadir Arıoğlu ve yönetimi DİSK ve Birleşik Metal Sendikası genel başkanlarıyla görüşerek destek aldı

Yeni kurulan EYTSGM Platformu

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların haklarını savunmak için çeşitli dernekler var. Bu derneklere EYTSGM Platformu (Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Güvenlik Mağdurları da eklendi. EYTSGM Platformu (Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Güvenlik Mağdurları) Kocaeli Başkanı Şengül Yurt aktif isimlerden biri.

TÜM MAĞDURİYETLER KONUŞULDU

Şengül Yurt ve yönetimi, Bursa Başkanı Kemal Gül, Eskişehir Başkanı Kadir Arıoğlu ve yönetimi DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Birleşik Metal Sendikası genel başkanlarıyla görüşerek destek aldı. Ziyaret sırasında, emekli ve sosyal güvenlik mağdurlarının sorunları, EYT, ABO, staj, çıraklık, 3600 gün, GSS, BES, kıdem tazminatı, kısa çalışma deneği, düşük emeklilik, asgari ücret gibi konular ve güncel sorunlar konuşuldu.

SAYILARI ARTIYOR

Ziyaret sonrasında sendikalara bağlı çalışanların da ortak sorunları olan konularda platforma destek verileceği ve gerekli ortamlarda ortak hareket edileceği söylendi. Dernek olarak kurulan EYTSGM’nin, diğer illerde de kuruluşların gerçekleşmesiyle platforma dönüştü. Gerekli sayının bulunmasının ardından Federasyon olmaya hazırlanan platform, kısa sürede üye sayısını da hızla arttırıyor.