Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet Cumhuriyet Parkı’nda engellemeleri anlattı!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün Cumhuriyet Parkı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Hürriyet şeytanın aklına gelmeyecek sinsi planlar yapıldığını iddia etti.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Uğur EnçSebahattin Aydınİzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün Cumhuriyet Parkı’nda önemli açıklamalarda bulundu. İzmit Belediyesi Cumhuriyet Parkı Yenileme Projesi’nde çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını ifade eden Hürriyet açıklamasında, “Biz burada halkımıza düzgün, uygun, kaliteli hizmet sunmak adına bir çaba içerisindeyiz. Biz halkımız bu alanı kendisine yakışır bir şekilde kullansın diye çok uğraşıyoruz.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEYECEK SİNSİ PLANLAR

Maalesef göreve geldiğimiz günden bu yana bilgi kirliliği ile, yanlış ve hatta bazen yalan bilgiler ile sürekli bir algı yönetimi ve karalama kampanyası ile, sürekli engelleme ve şeytanın bile aklına gelmeyecek sinsi, önceden kurgulanan planlarla çalışmalarımız engellenmeye çalışılıyor. Bunları yaparken kurumları, kurulları, alınan kararları sopa olarak, silah olarak kullanmaya çalışıyorlar. Bugün buradaki çalışmalarımız hakkında ilk ağızdan vatandaşlarımızı bilgilendirmek üzere bir araya geldik.

KÖTÜ İŞLETME

Şikayet etmeden çalışmaya, çözüm üretmeye çalıştığımızı halkımıza anlatmak adına bugün burada basın toplantımızı düzenliyoruz. Biliyorsunuz Cumhuriyet Parkı çok uzun yıllardır İzmit Belediyesi tarafından kullanılan, 20 dönüm altında bir alan olması nedeniyle büyükşehirin terk edip ilçe belediyesine bırakması gereken, ancak bırakmadığı ve İzmit Belediyesi’ne sadece tahsis ettiği bir alan. Burada yıllarca bir kafe işletmesi yer aldı. Burada kötü işletme, kötü şartlar nedeniyle halk burayı terk etmiş. Biz göreve geldikten sonra sosyal belediyecilik anlayışımız gereğince kafe ve işletmelerimizi kamu olarak sunma kararı aldık.

KÖTÜ HALİYLE FAALİYETE SOKTUK

İlk olarak sosyal tesisimiz olan Gülümse Kafe ile işe başladık. Oradaki memnuniyeti artık hepimiz biliyoruz. Artık markalaştı. Biz Cumhuriyet Parkı’nın işletme süresi bittiğinde burayı yeniden ihaleye çıkmama kararı aldık. Mahalle muhtarlarımızın ve mahalle halkımızın da talebiyle burayı nostaljik bir çay bahçesi olarak düzenleme kararı aldık. Çalışmalar sürerken bu bölgenin İzmit Belediyesi’ne tahsis süresi doldu. Burayı kullanacaklarını ve tahsis etmeyeceklerini söylediler. Biz, ‘Yıllardır siz kullanırken iyiydi de biz gelince ne sorun oldu’ diyerek direttik ve buradaki işletmeyi hızlıca faaliyete soktuk. O kötü haline rağmen faaliyete soktuk.

BÜTÜN PARKI TAHSİS ETMEDİLER

Halkımızın da arkamızda durması nedeniyle bize büyükşehir meclisinde kafeterya alanının tahsisi yapıldı. Biz bütün parkı, bütün olarak talep ediyorduk. Gerek Cedit Mahallesi’nde bulunan 2 parselimizi koşulsuz şartsız vermek gerekse İSU’dan alacağımızı almamak kaydıyla, takas yöntemiyle cumhuriyet parkındaki sanat galerilerimizin olduğu parsellerin mülkiyetini aldık. Bunu yapma nedenimiz nostaljik bir park alanı sağlamak idi. Sonrasında kalan alanın tahsisini talep ettik. Ancak sadece kafeteryayı verdiler bize. Bunda bir bit yeniği olduğunu düşündük.

SİNSİ BİR PLAN

Büyükşehir belediyesi ülkede bu kadar sorun varken küçücük parkları dahi elimizden almaya kalkıyordu. Nedenini merak ediyordum. O dönem de kafamda soru işaretleri vardı. Buranın mühürlendiğine dair haberler çıktı. Ancak burası mühürlenmedi. Çalışmalar sürüyor. Fakat bu haberlerin ve hazırlığın çok sinsi bir planın adımları olduğunu fark ettik. Biz bu kafeteryanın tahsisini aldıktan sonra buran ın basit onarım işi için proje çalıştık. Bu yapı sonradan yapılmış, yapı kayıt belgesi almış, tarihi olmayan bir bina. Ancak geldiğimiz noktada ne yazık ki kangren olan, başka hesaplara girilen bir noktaya geldik.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün Cumhuriyet Parkı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Hürriyet şeytanın aklına gelmeyecek sinsi planlar yapıldığını iddia etti.ELİMİZDEN ALMAK İÇİN…

Biz burada tadilat için iç mekan zemin, duvar ve tavan kaplamaları ile dış yapıdaki ekipmanlar bozulmadan tamirat ve boya çalışmalarının yapılmasını istedik. Metrekare değiştirmeden bir tadilat projesine giriştik. Ama ne yazık ki geldiğimiz noktada insanlara kaliteli, uygun hizmet anlayışımız birilerini rahatsız ediyor. Sürekli bilgi kirliliği ile, çok sesli koronun desteği ile burası heba edilmek isteniyor. ‘Tahsis yaptık ama siz buna aykırı hareket ediyorsunuz’ diyerek, bahane uydurarak, kanunları da sopa ve silah yaparak kendilerine gerekçe göstererek hala ve hala burayı elimizden almak için uğraşı ve çaba görüyoruz.

BURADAKİ TADİLAT GAZİ LİSESİ’Nİ NASIL ETKİLİYOR?

Bugün fark ettik, bir kurul kararı alınıyor. Hepiniz biliyorsunuz, şurada aşağıda bize çok uzak bir mesafede Gazi Lisesi var. Onun koruma alanı büyütülüyor. Şu karşıdaki, Cumhuriyet Parkı’nın karşısındaki dükkanları ve bizim bu kafemizi de içine alacak şekilde bir koruma alanı oluşturuluyor. Şimdi Gazi Lisesi ile bu kafenin ne alakası var? Burada yapılan iyileştirme ve tadilat Gazi Lisesi’ni nasıl etkiliyor? Biz bu kararın iyi niyetli alındığını düşünmüştük ancak bu kafeterya alanını nasıl kurul yetkisi içine sokarız, kurulu da kullanarak nasıl engel oluruz demek adına aylar önce oluşturulmuş bir karar şimdi önümüze çıkıyor.

4 BİN LİRAYA KİRALADILAR, GÜNLÜK CİROSU 10 BİN LİRA

Şeytanın aklına gelmeyecek nasıl bir sinsiliktir bu? Nasıl bir engelleme gayretidir bu. Şimdi bir düşünsenize bu karar nedeniyle karşıdaki Sütten bir tadilat yapmak istese kuruldan izin almak zorunda kalacak. Şimdi anlıyoruz ki bilinçli ve alttan sufle verilerek yaptırılan haberler başka bir şeyin yolunu yapıyormuş. Sanki biz yanlış yapıyormuşuz, hata yapıyormuşuz gibi bir algı oluşturmak isteniyor. 3 yıldır İzmit’i kaybetmelerini hazmedemeyenler bugün Gülümse Kafe’den de rahatsızlar. Gülümse Kafe’den neden rahatsızlar? Çünkü kafeler al sana al sana diye paylaştırılmış. Biz Gülümse Kafe ile oradaki huzurlu, güzel alanı halka kazandırdık. Gülümse Kafe işletmecideyken aylık 4 bin lira kirası vardı. Şu anda biz işletiyoruz belediye olarak en kötü gününde günlük cirosu 10 bin lira.”