Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet hizmet edemez hale gelmemizi istiyorlar..!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Ak Parti Grubu’nun bilinçli olarak belediyeyi kiralamaya mahkum etmek istediğini, yüksek kira bedelleri karşısında belediyenin hizmet yapamaz noktaya gelebileceğini söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Uğur EnçSebahattin Aydınİzmit Belediye Meclisi’nde dün araç satın alım tartışması yaşandı. Ak Parti Grubu İzmit Belediyesi’nin bütün hizmet araçlarını satın alma talebine süre uzatımı istedi. Taraflar arasında kısa süren gerginlikler yaşandı. Yaşanan gerginlikler sonrasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün kameralar karşısına geçti. CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyeleri, İzmit ilçe başkanı Hakan Çakar ve belediye yöneticilerinin eşlik ettiği İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet çok sert açıklamalarda bulundu.

BİZİ ZORA SOKMAK İSTİYORLAR

Fatma Kaplan Hürriyet, Ak Parti Grubu’nun bilinçli olarak belediyeyi kiralamaya mahkum etmek istediğini, yüksek kira bedelleri karşısında belediyenin hizmet yapamaz noktaya gelebileceğini belirterek yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Birkaç amaçları var. Bizi aynı iki yıl önce olduğu gibi kiralamaya mahkum ederek belediyemizin ekonomik koşullarını zora sokarak, ödenemeyecek hale getirerek, çünkü yarın nasıl gözlerimiz ışıltılı uyanacağız bilmiyoruz, bizi bu ortamda kiralamaya iterek, kiralamaya mecbur bırakarak zora sokmak istiyorlar.

SEÇİM DÖNEMİNDE NE OLACAK?

Bizi burada kiralamaya iterek artan koşullarla, yeni fiyatlandırmalarla, bugün 2 liraya yapılan işi 4 liraya yaptırarak bizi zora sokmak isteyecekler. Seçim dönemi firma batacak, kaçacak, bizi zor durumda bırakacaklar. Düşünsenize firma battı gitti seçim döneminde. Bütün hizmet araçları gitti. Sürekliliği olan hizmetlerimizin hepsi riske girecek. Biz neden böyle bir risk alalım? Biz bu riski almayalım diye satın almaya çalışıyoruz. Fakat onlar bizi kiralamaya mecbur kılmak istiyor.

BÜYÜKŞEHİR GÖNDERMESİ

Açık ihaleleri bile tartışıyorlar. Dün sırf kafa karıştırmak ve algı yaratmak için Gölkay, Fethiye Caddesi gibi ihaleleri bile bu araç kiralama işinin içine koydular. Daha Yürüyüş Yolu’nu doğrudan teminle adrese teslim verenler. Kent Konut ihalesinde Zeray İnşaat’ın zehir zemberek açıklamaları hafızamızda tazeyken bir de Kent Meydanı ihalesine bakın. 2 ay önce 148 milyon yaklaşık maliyetle ihaleye çıkılıyor. Tek firma giriyor. 215 milyon fiyat veriyor. Biz bunu sonra gündem ediyoruz. İhale iptal ediliyor. 2 ay sonra 215 milyon lira yaklaşık maliyet belirleniyor. En düşük teklif 177 milyon lira en yüksek teklif 229 milyon lira. Nasıl oluyor bu iş?

ARAÇLARI 1.5 YILDA AMORTİ ETTİK

Biz kamu için kralı bir iş yapmak istiyoruz. Kamunun zarara uğramasına engel olmak istiyoruz. Dünkü gerekçeler, itirazlar, algı yönetimine dönük karalamaları… Bunları bir kenara bırakalım. Muhalefetin rakamları bile biz kar ediyoruz. Bugün 10 yıl kullanacağınız bir aracı kiraladığınızda araç için ödeyeceğiniz rakamı düşünün. Peki 10 yılda kiralama yapılacak aracı ne kadara satın alabilirsiniz? Onların rakamlarından bile biz bugün 125 milyon liraya bu araçları satın aldığımızda belediyenin büyük bir karı oluyor. Biz bu ilk araçları satın aldığımızda 3 yılda kendini amorti eder diye hesaplamıştık, 1.5 yılda amorti ettik.”