Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet’ten İŞKUR’a eleştiri!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet sosyal medya hesabından İŞKUR’la ilgili bir açıklama yayınladı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet sosyal medya hesabından İŞKUR’la ilgili bir açıklama yayınladı. Hürriyet açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İzmit Belediyesi olarak; işe girmekte zorlanan vatandaşlarımızın toplum yararına bir iş yapmasını sağlayan ‘Toplum Yararına Programlar’ (TYP) başvurusu alan Kocaeli İŞ-KUR Müdürlüğüne; 2019, 2020 ve 2021 yıllarında 10’dan fazla dilekçe verdik. Bu dilekçelerimize rağmen İŞKUR’un “Milli Eğitim dışında TYP’den personel isteyen olmadı’ açıklamasını şaşkınlıkla okuduk.

TALEPLERİMİZ KARŞILIKSIZ KALMIŞTI

İŞKUR İl Müdürü ile ısrarlı görüşmeler yaparak, taleplerimizi sözlü ve yazılı olarak iletmemize hatta ayrımcılığa uğramak istemediğimizi önemle belirtmemize karşın aldığımız cevap, ‘Hiçbir kuruma TYP’den personel vermedik, şu anda personel vermiyoruz’ oldu.

TYP’DEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

Madem istihdama katkı için TYP diye bir program var ve sayın İl Müdürümüz ‘İstihdam için kurumların talep açmasını istiyoruz’ diyor, biz de buradan bir kez daha kendisine çağrı yapıyoruz. ‘TYP’den yararlanmak ve katkı vermek istiyoruz, yazılı taleplerimize olumlu cevap bekliyoruz.”