Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebze Metrosu’nun ne kadarı tamamlandı?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın tamamladığı proje sayısı açıklandı. Devam eden projelerden Gebze Metrosu’yla ilgili güncel bilgiler verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Sebahattin AydınUğur EnçKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde 3 yıllık hizmet sunumu gerçekleştirdi. Programa siyaset ve STK dünyasından çok sayıda isim katıldı. Program, bir tanıtım filmiyle başladı.

GEBZE METROSU’NUN

Gebze Metrosu’yla ilgili bilgi veren Büyükakın, “Devam eden işlerimizde Gebze Darıca Metrosu var. Şu anda tamamlanma oranı yüzde 43. Yaklaşık 5 milyar lira maliyeti olacak ve bizim bütçemizi çok zorlayacaktı. Onun Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesi çok kritik bir işti. Bu metronun bitmesi için bizim kaynaklarımızın yeterli olamayacağını sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Bizim de hiç ummadığımız bir yerde, ayak üstü sayın Cumhurbaşkanımız ‘tamam’ dedi. Daha sonra Dubaiport’un demiryolu bağlantısı için Ulaştırma Bakanımız Kocaeli’ye geldi. İlerleyen süreçte bakanlığımıza bu metro işini devrettik. Şu anda çalışmalar sürüyor. Zannediyorum 2023 yılının başında ilk kısmı daha sonraki yılda ise tamamı hizmete alınacak.” Dedi.