Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genel Başkan Celaleddin Gül Vali Seddar Yavuz’a sordu: Karamürsel Kaymakamı din görevlilerine depremzede ziyaretini mi yasakladı?

Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’nın din görevlilerine depremzede ziyaretini yasakladığına ilişkin iddialar olduğunu belirterek konuyu Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a sordu. Yavuz, “Rehberlik hizmetlerinin bırakın kısıtlanmasını en geniş anlamda uygulanması için gerekli talimatlar tarafımdan verilmiştir” ifadeleriyle cevap verdi.

Mil Diyanet Sen Genel
Nazim Ozgun Erbulan 1

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil Diyanet Sen) Genel Başkanı Celaleddin Gül, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’nın din görevlilerine depremzede ziyaretini yasakladığına ilişkin iddialar olduğunu belirtti. Gün, konuyu Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a sorarak, “DİB personelinin depremzedelere yönelik Manevi Rehberlik görevi de vardır. Ancak, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’nın, din görevlilerine depremzede ziyaretini yasakladığına ilişkin ciddi iddialar var. Bu konuda bilginiz var mı?” ifadelerini kullandı.

“EN GENİŞ ANLAMDA UYGULANMASI İÇİN TALİMATLAR VERİLDİ”

Gül’e cevap veren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ilk günden itibaren koordinatör Vali olarak çalıştığımdan böyle bir konudan bilgim yoktu. Rehberlik hizmetlerinin bırakın kısıtlanmasını en geniş anlamda uygulanması için gerekli talimatlar tarafımdan verilmiştir” dedi. Gül ise Yavuz’a teşekkür etti.

Vali YAvuz