Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gölcük Devlet Hastanesi’nde hayaller yıkıldı!

2016 yılında temeli atılan, 2020’de inşaatı duran Gölcük Devlet Hastanesi bir türlü bitirilemiyordu. Yarım kalan hastane inşaatı için ihale tarihi belli oldu; 27 Temmuz. Hastane 300 yatak kapasitesine çıkacak ve A tipi olacaktı ancak yeni ihalede de 250 yataklı olacağı duyuruldu.

2016 yılında temeli atılan,

Uğur EnçGölcük’te 2016 yılında temeli atılan Gölcük Devlet Hastanesi’nde çalışmalar 2018’de hızlandı. Tam her şey yolunda derken 2020 yılının kasım ayında çalışmalar durdu. Yüklenici firma Özge İnşaat kaçtı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü 250 yataklı hastaneyi 300 yatağa yükselterek yeniden ihale edeceğini açıkladı. 10 milyon lira yatırım bedeli ayrıldığı duyuruldu. Ancak beklendiği gibi olmadı. Hastane için önceki gün kalan işlerin tamamlanması adına yeni bir ihale tarihi belirlendi.

2016 yılında temeli atılan, 2020’de inşaatı duran Gölcük Devlet Hastanesi bir türlü bitirilemiyordu. Yarım kalan hastane inşaatı için ihale tarihi belli oldu; 27 Temmuz. Hastane 300 yatak kapasitesine çıkacak ve A tipi olacaktı ancak yeni ihalede de 250 yataklı olacağı duyuruldu.İHALE 27 TEMMUZ’DA

Söz konusu ihalenin resmi ihale sitesi e-kap üzerinden yapılan duyurusunda hastanenin 250 yataklı olacağı duyuruldu. Bakanlığın 300 yatak açıklaması suya düşmüş oldu.Gölcük’teki mevcut devlet hastanesinin yetersiz olması nedeniyle projelendirilen ve 2016 yılında D-130 Karayolu Değirmendere Yüzbaşılar mevkii eski Migros AVM alanında yapımı başlayan hastane inşaatının bitirilmesi için ihale bekleniyordu. Ek işlerin yapımı için gerçekleştirilecek ihalede tarih 27 Temmuz olarak belirlendi.

A TİPİ STATÜ ALAMAYACAK

Hastanenin 2018 yılında başlayan kaba inşaat çalışmaları pandemide bile devam etti. Ancak 2020 yılının kasım ayında firma işi bıraktı. 2 yıla yakın zamandır tek çivi çakılmayan hastane için Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün yeniden ihale yapacağı ihale bekleniyordu. Bu ihale ile 250 yatak olan kapasiteyi 300 yatağa çıkararak hastaneyi A tipi statüsüne çıkaracağı açıklanmıştı ancak hastane A tipi statüsüne yükseltilmedi.