Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Görüşmeler devam ediyor… İzmit Belediyesi’nin teklif vermesi bekleniyor

İzmit Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında 1.800 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Belediyenin bu toplantıda teklifini açıklaması bekleniyor.

İzmit Belediyesi ile Genel
Nazim Ozgun Erbulan 1

İzmit Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi (TİS) kapsamında Genel İş Sendikası ile görüşmeler devam ediyor. 28 Ocak 2023’te gerçekleştirilen son toplantıda işverenin teklifi hazırladığı ancak İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in onayına sunulmadığını için teklifin açıklanmadığı belirtilmişti.

TEKLİF SUNACAK MI?

İzmit Belediyesi ve Bekaş’ta çalışan yaklaşık 1.800 işçiyi ilgilendiren görüşmeler yarın İzmit Belediyesi’nde saat 14.30’da başlayacak. Görüşmelerde belediyenin teklifini açıklaması bekleniyor. Sendikanın yüzde 80 artış teklifi karşısında belediyenin teklifi merak ediliyor.

SENDİKA NE TALEP EDİYOR?

Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük görüşme öncesinde “Bu yıl birinci grup için yevmiyenin 450, ikinci grup için 460, üçüncü grup için 470, dördüncü grup için 480, beşinci grup için 505, altıncı grup 520, yedinci grup için ise 570 lira olmasını talep ettik. Ortalama yüzde 80’ne denk gelen bir artış istiyoruz. İkinci 6 ay enflasyon artı 5 puan refah payı istiyoruz” şeklinde konuşmuştu.