Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GTÜ makam aracı ve 3 araç kiraladı: aylık 98 bin 500 TL!

Gebze Teknik Üniversitesi makam aracı ve 3 adet binek araç kiralama ihalesine çıkmıştı. Rektörlükte kullanılacak lüks makam aracı dahil 4 araç için aylık 98 bin 500 TL ödeneceği ortaya çıktı.

Gebze Teknik Üniversitesi makam

ugurGebze Teknik Üniversitesi 1 Aralık’ta makam aracı ve 3 adet binek araç kiralama ihalesine çıkmıştı. Rektörlükte kullanılacak lüks makam aracı dahil 4 araç için gerçekleştirilen araç kiralama ihalesinde 5 firma döküman aldı. 3 firmanın teklif sunduğu ihalede 2 teklif geçerli sayıldı. Üniversite yönetimi lüks makam aracı dahil 4 araç için 1 yıllık toplam 1 milyon 182 bin lira ödeme yapacak. Araçların aylık kira bedeli 98 bin 500 TL. yaklaşık 9 asgari ücretlinin maaşı tutarındaki araç kiralamasına şoför ve yakıt giderleri dahil değil.

KAMU TASARRUF GENELGESİNİ DİKKATE ALAN YOK

Hatırlanacağı üzere kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin olarak hazırlanan 2021/14 sayılı Genelge 30 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ancak bu genelgeye yıllardır kamu kurumlarında özen gösteren personel yok denecek kadar az. Kamuda tasarruf genelgesi halen yürürlükte iken başta Gebze Teknik Üniversitesi lüks makam aracı kiralama ihalesi olmak üzere kurumların dikkat etmemesi şaşkınlık yaratıyor.