Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hakan Tanta’dan hakkında çıkan haberlere cevap

CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi, tanınan Diş Hekimi Hakan Tanta, bazı basın yayın kuruluşlarının yaptığı haberler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

CHP İzmit Belediye Meclis

İzmit Belediye Meclis Üyesi Hakan Tanta’nın Orhaniye Mahallesinde mesire alanı kiralamasına yönelik bazı haber sitelerinde çıkan içeriklere cevap verdi. Tanta, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kamuoyunun Bilgisine… Bundan yaklaşık iki gün önce Orhaniye Muhtarımızın beni aramasıyla üzülerek öğrendiğim ve maalesef köylüler üzerinden yürütülen provakasyonun, bugün bazı medya organlarına yansıyan asılsız haberlerle, olayın kendilerince nasıl da siyasi operasyona ve komploya dönüştüğünü gördüğüm için bu açıklamayı yapma gereği duydum.

HAKTAN HUKUKTAN ADALETTEN

Sonuç olarak bizler, bu kentte yaşayan ve namusuyla ekmeğini kazanan, bugüne kadar devletin gücünü hiç ama hiç arkasına almamış, haktan hukuktan adaletten hiç ayrılmamış, çevre ve tarihi dokulara hassasiyetiyle bilinen, tüyü bitmemiş yetimin hakkına ömrü boyunca el uzatmamış insanlarız. Olayın kısa özetini kamuoyu ile paylaşmak istiyorum:  18.12.2020 tarihinde, Orhaniye Mahallesi 123 ada 1 parsel nolu 13117.36 m2 yüz ölçümlü araziyi internet ilanıyla şahsım olarak satın aldım. 29.12.2021 tarihinde araziyi, %50’si kendi hissem olan, %25’i Beyin Cerrahı Kemal Keşmer’e, %25’i Eczacı Nureddin Keşmer’e ait olan ORMAN KAMP TURİZM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİNE devrettim.

İHALEYE KATILARAK

26 Temmuz 2023 tarihinde İzmit Belediyesinden Kır Lokantası ve Mesken ruhsatımızı aldık. Ardından binanın yapımı için Harun Yıldızlı’nın eşi olan Mimar Betül Yıldızlı”ya ait olan şirketle, maliyet artı %10 karla sözleşme imzaladık.  08 Ağustos 2023 tarihinde İzmit Orman İşletmesinde saat 10:00’da düzenlenen “Yanıktepe KONAKLAMASIZ Orman Parkı” ihalesine katılarak, üzerinde iddia edildiği gibi bungalov ve diğer konaklama unsurları olmayan günübirlik ziyaretçilere hizmet verecek, 250 m2 tabanlı kır evi , 80 m2 tabanlı 2 adet bekçi evi, 60 m2 tabanlı 2 katlı  personel evi ve idari binanın planlandığı ve doğanın güzelliğini bozmayacak ahşap malzemeden yapılacak, aynı zamanda bölgenin doğa turizmine katkı sağlayacağına inandığımız mesire alanını kapalı teklif usulü ihale ile 20 yıllığına kiraladık.

Arazimize komşu olan ve mesire alanının da içinden geçen, köy sakinlerinin de tabiriyle hayvanların dahi su içmediği, Orhaniye dahil komşu köylerin tüm kanalizasyonun dereye akıtıldığı çevre kirliliğinin bizzat düzeltilmesi için defalarca İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’la muhtarlarımızın da bilgisi dahilinde görüşmeler yaptım. Bunun siyasi bir mesele olmadığını, derelerin ve çevremizin geleceğimize mirasımız olduğunu defalarca muhataplarına vurguladım. En son Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a konuyu ilettim. Şu anda bölgede büyük bir foseptik çalışması devam ediyor. Çok yakında tamamlanacak ve deremiz inşallah eski günlerine kavuşacak.

MÜZE MÜDÜRLÜĞÜNE KAZI YAPTIRDIK

Arazide birçok defineci tarafından kazı çalışmalarının yapıldığını, ormanda her yerin köstebek yuvası gibi olduğunu, dinamitle şelalenin geçmişte patlatıldığını tespit ettik. Bölgeyi korumak için cebimizden maaşını vererek bekçi tuttuk. 22 Ekim 2022’de şahit olduğumuz izinsiz kazıyı Jandarmaya ihbar ettik. Bölgede bulunan yakın dönem değirmen yolu kalıntısı için resmi izin alıp, Müze müdürlüğünün denetiminde kazı yaptırdık. Eser koruma kurulu tarafından tescillendi ve bizim tarafımızda koruma altına alındı.

HADİ ORADAN

Şimdi size soruyorum: Tüm bunları yapan ve bunları yaparken de kanunun dışına milim çıkmayan bizler dereyi kurutup, köylere giden tarımsal ve hayvansal sulamayı kesecekmişiz öyle mi? Araziyi tel örgüyle çevirip, ürünlerinden faydalanmayı planladığımız, istihdam sağlamayı düşündüğümüz köylünün geçişine izin vermeyecekmişiz öyle mi? Konaklamasız mesire alanında ormanları kesecek, içine bungalovları dolduracakmışız öyle mi? Bir de bunları bu işlerle uzaktan yakından hiç alakası olmayan Milletvekilimiz Harun Yıldızlı’yla yapıyormuşuz öyle mi ?  Hadi oradan!

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAYACAK

Sırf siyasi bir KOMPLO uğruna, yalanlarınızla, iftiralarınızla o masum köylüleri galeyana getirmeye utanmıyor musunuz? Kamuoyuna yalan yanlış bilgileri, iftiraları servis ederek bizi yıpratacağınızı mı zannediyorsunuz? Dedikodu fitne fesadı çıkarıp, evinize gidip çocuklarınızın yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz? Bizim ne bakanlıklar da çantacılık yapan danışmanlarımız var , ne de kimseden korkacak çekinecek alengirli işlerimiz var.  Yazıklar olsun size de, siyasetinize de… Konuyla ilgili hukuki süreci başlatacağımızı da buradan duyurmak istiyorum.”