Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet: Meclise bir gün kala verdikleri dilekçede tarih dahi yok..!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Ak Partili meclis üyelerinin araç satın alımı için kredi yetkisi verilmesi konusunu uzatmak adına meclise bir gün kala saat 14.52’de dilekçe verdiğini, bu dilekçede tarih dahi yazılmadığını söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Uğur Ençİzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün düzenlediği basın toplantısında araç satın alım ve kiralama konularında yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Hürriyet, Ak Partili meclis üyelerinin araç satın alımı için kredi yetkisi verilmesi konusunu uzatmak adına meclise bir gün kala saat 14.52’de dilekçe verdiğini, bu dilekçede tarih dahi yazılmadığını söyledi. Hürriyet’in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Araç kiralamak madem çok kullanışlı peki o zaman neden normal hayatta vatandaşlar kiralık araç kullanmıyor. Bu satın alıma karşı çıkan AKP’li meclis üyeleri kendi özel hayatlarında neden kiralık araç kullanmıyorlar? Neden hepsi bu araçları satın alıyor? Mal sahibi olmak mı daha iyi, kiralama yaparak parayı havaya atmak mı bunun takdirini yüce halkımız söyleyecek.

ARAÇ KİRALAMALARINDA FİYAT FARKI

24 Şubat 2022’de cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı. Diyor ki sözleşme süresi 1 yılı aşan hizmet alımı ihalelerinde fiyat farkı düzenlemelerini koyacaksınız. Biz şu anda bu enflasyonist ortamda kiralamaların ne kadara mal olacağını bilmiyoruz. Yarın ne kadar kiralama bedeli ödeyeceğimizi göremiyoruz. Artık bundan sonra araç kiralamalarında fiyat farkı da koymak zorunda olacağız. Bu ne demek? Ben bugün 3 liraya bir aracı kiralıyorsam yarın bu aracın fiyatı enflasyon fırladığında kaç para olacak bilemiyorum.

SIRF İŞİ UZATMAK ADINA

Meclisten bir gün önce saat 14.52’de bir dilekçe veriyorlar ve kiralanan araçlarla ilgili bilgi istiyorlar. Araçların plaka bilgilerini ve ruhsat bilgilerini istiyorlar. Bu bilgileri görmedikleri için kiralama ya da satın alma konusunda karar veremediklerini iddia ediyorlar. Verdikleri dilekçe el yazısıyla, üzerinde tarih bile yazmıyorlar. Sırf işi uzatmak adına bir dilekçeyi alelacele veriyorlar. Biz işin özünü dahi konuşamıyoruz. Satın alma kamunun lehinedir bile diyemiyoruz konuyu hemen başka yerlere çekiyorlar.

FİRMANIN KAÇTIĞINI DÜŞÜNÜN

Bu arkadaşlar bizi sürekli kiralamaya itiyorlar. Satın almayın da kiralayın diyorlar. Acaba birilerini bu ihalelere mi hazırlıyorlar? Biliyorsunuz bu genişlikte filolar herkeste bulunmuyor. Tahmini bedel ister gibi bizden sürekli kiralamalarla ilgili fiyat istiyorlar. Acaba seçim dönemi düşünün, kiralama ihalesini alan firmanın kafasına göre çekiyorum araçları dediğini… Battım ben dediğini… Gerekli cezayı da ödeyeceğim dediğini… Sahada yaşayacağımız sıkıntıyı bir düşünün. Acaba böyle bir sabote mi düşünüyorlar. Bunu bir kez daha milletimizin takdirine sunuyorum. Bu araç kiralama konusu milletin cebinden boşa çıkan bir para.”