Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet’ten Ak Partililere: İzmit’in parasını çarçur ettiniz!

İzmit Belediye Meclisi’nde araç satın alımıyla alakalı tartışmalar yaşandı. Ak Partili Muharrem Tutuş’a cevap veren Fatma Kaplan Hürriyet, “Siz İzmit’in parasını zaten fazlasıyla çarçur ettiniz. 55 milyona bütün araçları satın alalım dediğimizde 2 yıl önce onay verseydiniz şu anda milyonlarca liraya araç kiralamıyor olacaktık” dedi.

İzmit Belediye Meclisi’nde araç

Sebahattin AydınUğur Ençİzmit Belediye Meclisi’nde araç satın alımıyla alakalı tartışmalar yaşandı. Ak Partili Muharrem Tutuş’a cevap veren Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı: “Siz İzmit’in parasını zaten fazlasıyla çarçur ettiniz. 55 milyona bütün araçları satın alalım dediğimizde 2 yıl önce onay verseydiniz şu anda milyonlarca liraya araç kiralamıyor olacaktık. Geçmişte de defalarca söyledik, bir sürü bahaneyle… Ne oldu? Sonuç olarak 27 milyona aldığımız araçlar bugün 70-80 milyon. İyi ki de almışız. Keşke hepsini alabilseydik. Bugün bunları konuşmuyor olacaktık. Siz 2 yıl önce zaten çok büyük bir zarar verdiniz.

İHALELERİ ANLATTI

Gölkay açık ihaledir. Fethiye açık ihaledir. Geçmişten bu yana 7-8 ihalemizi sizin döneminizde de iş yapmış olan firmalar almış durumda. Neden bunları konuşmuyorsunuz? Siz doğrudan veriyorsunuz. Büyükşehir dediniz. Büyükşehir belediyesinde kiralama işinde en düşük teklif 11 milyon en yüksek teklif 270 milyon. Bu fark nasıl oluyor biri çıksın açıklasın. Biz bu tartışmalar bitsin istiyoruz. Kiralama yapmak istemiyoruz. Satın almak istiyoruz. Bu kiralama garabetinden kurtulup kamu hizmetini, kamu araçlarıyla yapalım istiyorum.

İZMİT BELEDİYE BAŞKANI FATMA KAPLAN HÜRRİYETNEDEN GEÇEN AY GETİRMEDİNİZ?

Bu araçlar hizmet aracı. Kamyonlar, JCB’ler, asfalt makineleri var içinde. Biz şu anda hem kiralama hem de kredi ödeyemeyeceğimiz için yakın zamanda bu işi çözelim istiyoruz. Biz hizmetleri o kadar çok artırdık ki. Araç sayısını artırıyoruz. Belediyeye araç almanın nesi kötü?” Bu sırada Ak Partili Muharrem Tutuş söze girerek, “Belediyeye araç almak kötüdür kim dedi? Neden geçen ay getirmediniz bu konuyu? Ünal bey 2 yıl önce ağır araçların satın alınmasının küçük araçların ise kiralanmasının o dönem doğru olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR ARTIYOR

Konuşmasına devam eden Fatma Kaplan Hürriyet, “2 yıl önce getirdik biz bu konuyu. Neden onay vermediniz? 55 milyona onay verseydiniz 2 yıl önce bugün kiralama konuşmuyorduk. Ülke yangın yeri. Fiyatlar arttıkça artıyor. Biz raporumuzda bir fiyat öngörüsünde bulunduk. Fiyatlar bugün yarın birbirini tutmuyor. DMO’nun rakamları var, firmaların rakamları var. 2 yıl önce de söylediniz bunları. Çalışmadınız fiyatlara dediniz. Biz yine çalıştık” şeklinde konuştu.