Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşçiler zam için başkanları bekliyor!

Kocaeli’de ilçe belediyelerinde örgütlü olan Hizmet İş Sendikası ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. İşçiler, deprem felaketi nedeniyle ara verilen görüşmelerin başlamasını, başkanların sendikanın 16 bin 850 liraya varan teklifini kabul etmesini bekliyor.

Kocaeli’de ilçe belediyelerinde örgütlü
ugur

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geçtiğimiz haftalarda sonuçlandı. Buna göre büyükşehir personelinin en düşük giydirilmiş maaşı Ocak-2023 itibariyle 16.850 TL oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli zamlı maaşlarını almaya başlarken ilçe belediyelerinde işçiler hala toplu iş sözleşmesi süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor.

BELEDİYELER 12 BİN 500 LİRA TEKLİF EDİYOR

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ilçe belediyelerinde deprem afeti nedeniyle sürecin uzadığını, belediye yetkilileri ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Ersoy, “İlçe belediyeleri şu anda 12 bin 500 lira teklif ediyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. İlçe belediyelerindeki işçi kardeşlerimizin de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi kardeşlerimiz ile aynı maaşı almasını istiyoruz.

BÜYÜKŞEHİR İŞÇİSİ NE ALMIŞTI?

Bütün işçiler Kocaeli’de yaşıyor ve kentimizin yaşam şartları hepsi için aynı. Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasında bir fark olmamalı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığımız sözleşmede işçilerimiz sosyal yardımlarla beraber, giydirilmiş 16.850 lira en düşük maaşa kavuştu. Talebimiz bu maaşın ilçe belediyelerinde de ödenmesi. Bu bütün işçi kardeşlerimiz adına dile getirdiğimiz en temel talep.

HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ SORUNU

Bir de haftalık çalışma saati konusu var. İlçe belediyelerinde maalesef haftalık çalışma saati 45 saat uygulanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde yıllar önce bu konu aşıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçiler şu anda haftalık 40 saat çalışıyor. Biz ilçe belediyelerinde de bu 40 saatlik çalışma saatinin uygulanmasını istiyoruz. İlçe belediyelerinde temaslarımız aralıksız devam ediyor.

DEPREM FELAKETİ

Malum çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bütün belediyelerimiz afet bölgesine koştu. Biz de görüşmelerimizi bir süre askıya aldık. Şimdi yeniden süreç işlemeye başladı. Belediye başkanlarının oluruyla belediye yetkilileri inanıyorum ki taleplerimizi kabul edecektir.”