Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU’da sınavsız, sözlüsüz kıyak kadro atamaları!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU’yla ilgili raporunu yayınlayan Sayıştay denetçileri kurumun müdür, şube müdürü, şef vb. kadrolara yazılı ve sözlü sınav yapılmadan doğrudan atama yaptığını tespit etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki

ugurKocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU’yla ilgili raporunu yayınlayan Sayıştay denetçileri kurumun müdür, şube müdürü, şef vb. kadrolara yazılı ve sözlü sınav yapılmadan doğrudan atama yaptığını tespit etti. Sayıştay denetçileri konuyla ilgili raporlarında şu ifadeleri kullandı: “İdarenin personel dosyalarının ve atama işlemlerinin incelenmesi neticesinde; görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi müdür, şube müdürü, şef vb. kadrolara yazılı ve sözlü sınav yapılmadan doğrudan atama yapıldığı görülmüştür

İdare personelinden görevde yükselmeye tabi kadrolara yapılacak atamalarda mevzuatın öngördüğü genel ve özel şartlara dikkat edilmesi ve söz konusu kadrolar için Yönetmelik’in öngördüğü sınav şartı sağlanarak, sınavda başarılı olanlar arasından atama işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.”