Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU’yu baskın için uyardı dinleyen olmadı!

Kocaeli bugün güne sağanak

Uğur ENÇ min 1Kocaeli bugün güne sağanak yağmurla uyandı. Özellikle kent merkezi İzmit’te etkili olan yağış nedeniyle kimi bölgeler sular altında kaldı. Sağanak yağmurdan en çok etkilenen bölge Bulvar mevkii oldu. Kocaeli’nin en büyük su terfi istasyonunun bulunduğu bölgeyi su bastı, pek çok ev ve işyeri sular altında kaldı.

7’DE ARADI, UYARDI

Bölgede işletmesi bulunan bir vatandaş sabah saat 07.15’te yağış şiddetlenmeye başladığı sırada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU’nun çağrı merkezini arayarak yağışlar nedeniyle dükkanları su basabileceğini söyledi. Hemen her yağmur yağdığında bölgedeki dükkanları su bastığını ifade eden B.Y.’nin söyledikleri ciddiye alınmadı.

185’LE GÖRÜŞTÜ, CİDDİYE ALINMADI

Yaşadıklarını Bağımsız Kocaeli’ye anlatan B. Y., “Bölgemizde büyük bir altyapı sıkıntı mevcut. Her yağmurda dükkanları su basıyor. Bu sabah şiddetli yağış olunca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU’yu 185’ten aradım. Önlem alınmasını istedim. Her yağmur yağdığında bölgemizi su bastığını anlattım. Ancak ciddiye alan olmadı.

‘BULVAR’DA SIKINTI YOK’ DEDİLER

Telefonu Mehmet isimli bir çalışan açtı. Ses kayıtları duruyordur. Ben bölgeyi tarif ettim ve geçmişi hatırlatarak önlem alınmasını istedim. Ben de o sırada evden çıkıyordum. Dükkana gidene kadar önlem alırlar diye düşünüyordum. Ancak telefondaki çalışan bana Bulvar bölgesinde hiçbir sıkıntı olmadığını, rahat olmam gerektiğini söyledi.

2 YIL ÖNCEYİ HATIRLATTI

Sabah dükkana geldiğimde bu manzarayla karşılaştım. Dükkanımızın içi 20 santimetre su dolmuştu. Suyu boşaltmaya başladık. Her yağmur sonrasında bu manzarayla karşılaşıyoruz. 2 yıl önce terfi istasyonunu çalıştırmayı unuttular, şimdi ne oldu acaba? Bu altyapıya harcanan paralar nereye gitti? Biz neden hep bu çileyi çekiyoruz?”

[gallery_metabox]