Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti’den Bekaert eylemine destek

Bekaert’in ilimizde kurulu olan fabrikalarda yapılması kararı alınan grevin Cumhurbaşkanlığı kararıyla yasaklanmasına rağmen fabrika önünde grev yapan çalışanlara İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel ve ilçe yöneticileri destek verdi.  

Bekaert’in ilimizde kurulu olan

Bekaert’in ilimizde kurulu olan fabrikalarda yapılması kararı alınan grevin Cumhurbaşkanlığı kararıyla yasaklanmasına rağmen fabrika önünde grev yapan çalışanlara İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel ve ilçe yöneticileri destek verdi.  İmzalanan uluslararası sözleşmeler ile Grev hakkının, çalışanlara tanınmış anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Tamyüksel; “Cumhurbaşkanı tarafından verilen bu karar, Mevcut iktidarın uzun zamandır kurmaya çalıştığı istibdai düzenin en belirgin göstergelerinden biridir. Çalışanın emeğinin karşılığı olan hakkını savunması ne zamandan beri milli güvenlik sorunu olmaktadır. Mevcut iktidar Ülke’de bir Milli Güvenlik sorunu arıyorsa, öncelikle kendi politikalarını gözden geçirmek zorundadırlar. Ülkenin her tarafında kayıt dışı göçmen ve bunlara bağlı kayıt dışı çalışan ile önemli asayiş problemleri varken, burada bir fabrikanın çalışanlarının hak arayışı üzerinden milli güvenlik sorunu aramak beyhude çabadır.

YANLARINDA OLACAĞIZ

Buradan seslenmek istiyorum; madem bu fabrika ve çalışanları ile bu kadar ilgilisiniz, bu arkadaşlarımızın grev haklarını elinden alıyorsunuz. O zaman mevcut yaşam standartlarına göre istedikleri haklarıda bir kararname ile işverenden alıp bu kardeşlerimize verin. Madem bu kadar ilgilisiniz aylardır sürüncemede kalan ve mağdur olan ELİMSAN işçileri ile de bir kararname yayınlayın. Biz emekçilerimizin haklı davasında yanlarında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

WhatsApp Image 2022 12 13 at 13.05.12 2 WhatsApp Image 2022 12 13 at 13.05.12