Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi ADD ve yüzlerce vatandaşla Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi

İzmit Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ADD İzmit ve Yahyakaptan ile birlikte yüzlerce vatandaşın da katılımıyla fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi.

İzmit Belediyesi 29 Ekim

Özgun imzaİzmit Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü nedeniyle çok sayıda etkinlik gerçekleştirdi.27 Ekim Perşembe günü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi ortaklığıyla Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde ‘Cumhuriyet ve Biz’ adlı sergi açılışıyla gerçekleştirilen kutlamalarda yüzme yarışları, İzmit Belediyesi Esports Cumhuriyet Turnuvası ve Kocaeli Üniversitesi 29 Ekim Özel Valorant turnuvası yapıldı. İzmit Belediyesi tarafından bugün İzmit Belediyesi önünden İzmit Kent Meydanı’na 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediye birim müdürleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmit Şubesi Başkanı Ahmet Kavaz, ADD Yahyakaptan Şube Başkanı Yakup Gökçe ile yüzlerce vatandaş katıldı. Yürüyüş, İzmit Kent Meydanı’nda son bulurken vatandaşlar, ünlü şarkıcı Emir Can İğrek konseriyle geceyi noktaladı.

“İYİ Kİ SİZLERLE YAN YANAYIZ”

Kutlama programında gençlere seslenen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Sevgili gençler buradan muhteşem görünüyorsunuz. Bu karanlığa rağmen ışığınız o kadar güzel ki. Sizlerin enerjisini gördüğümde inanın çok mutlu oluyorum. Biz, her seferinde güzel işler kalbe değer diyoruz. Kalplerimiz bir, dayanışmamız bir. Milli bayramlardaki bu güzel tabloyu her gördüğümde iyi ki sizlerle yan yanayız diyorum. Emeğimiz boşa gitmemiş, iyi ki varsınız.

“SİZLERLE KUTLAMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

O bir çift mavi gözün bizlere emaneti olan Türk gençliğisiniz. Bu gençlikle Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaktan onur duyuyorum. Her milli bayramımızı İzmit’e yakıştığı gibi kutluyoruz. Yıllarca bu coşkulu kutlamalara hasret kaldık. O yüzden yakışanı yapmak zorundaydık. Cumhuriyet bizim vazgeçilmezimiz, bağımsızlığımız. Cumhuriyet demek şehit kanıyla sulanmış vatan demek. Mavi gökyüzünde dalgalanan bayrak demek.

“CUMHURİYET BAĞIMSIZLIK DEMEK”

Cumhuriyet demek bağımsızlık demek, geleceğimiz demek. Cumhuriyet bizim dilimizi, alfabemizi yok etmiştir diyenlere inat güzel Türkçe’yi konuşmak demek. Okuyup yazmak, kadın erkek eşitliği, aydınlık yarınlara koşmak demek. Yurtta barış dünyada barış demek. Bütün insanları kucaklamak ve korkusuz bir uyanış demek. Birlik, beraberlik, sevgi ve yenilik demek. Bilim demek, özgür düşünceye verilen destek demek. Cumhuriyet demek çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak, uygar toplumlarla yarışmak demek.

“İLELEBET CUMHURİYET”

Cumhuriyet, Atamızın bize armağanı ve ona sahip çıkmak zorundayız. Biz inanıyoruz ki siz gençler bu vatana daima sahip çıkacaksınız. Karanlığa teslim olmayan aydınlık yüreklere selam olsun. Asıl kutlamayı 2023 yılında yapacağız. Bu ülke sizin özgür düşüncelerinize, sizlere vurulmaya çalışan ketlere karşı duran isyankar yüreğinize emanet. Atatürk’ün ışığıyla, büyük devrimleriyle her daim yolumuza devam edeceğiz. İlelebet Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99’uncu kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.