Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi işçisine yüzde 30 zam!

İzmit Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında ara zam anlaşması imzalandı. İzmit Belediyesi işçisine yüzde 30 zam yapıldı

İzmit Belediyesi ile Genel

İzmit Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında bugün zam protokolü imzalandı. Düzenlenen toplantıya İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük ve belediye çalışanları katıldı. İzmit Belediyesi yüzde 30 zam konusunda anlaşma sağlandı.

HAYAT PAHALILIĞI

Toplantıda konuşan Genel İş Şube Başkanı Vedat Küçük: “Türkiye bir ekonomi ve hayat pahalılığı içinde boğulurken, alım gücünün düşmesinden dolayı toplumun her kesimi, ballı börekli ihaleciler hariç herkes mağdur. Ben Ocak ayında enflasyon ayında rakamlar açıklandığında zamdan ziyade hayat pahalılığını durdurmak istiyoruz. İzmit Belediye Başkanımız Kocaeli’de yaptığı çalışmalar ile hayat pahalılığına bir can suyu olması için sizlere ara zam noktasında birlikteyiz. Bizler bu belediyenin çalıma temposunu zirveye çıkarmak için söz veriyoruz.

İŞÇİMİZİN YANINDAYIZ

Daha sonra konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Göreve geldiğimizden bu yana adalet duygusuyla eşit yaklaşımla ve büyük bir şeffaflıkla sürecin başından beri hesap kitaplarımızı sendikanın önüne döktük. Eşit işe eşit ücret tanımını tam olarak uygulayabilmek için, herkesin aynı ücreti alması için büyük bir çaba verdik. Bizim bile umduğumuzun ötesinde çok güzel bir ilk sözleşme yapmıştık. Ben de çok mutlu olmuştum işçimizin yanında olduğumuzu için.

1 TEMMUZ’DA İTİBAREN

Ne yazık ki alım gücünün düşmesi, enflasyonun tutulamaz olması, hayat pahalılığı, en çok sabit ücretli vatandaşlarımızı vuruyor. Sendika yetkililerimiz ve belediye yetkililierimiz birlikte en iyi ücret için çalıştılar. Yüzde 30 zam konusunda anlaşma sağladık. Yevmiye için en düşük 257 TL’ye çıktık. Asgari ücretim yevmiye hesabı 215 TL’ye geliyor. Bu ücretler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak. “ ifadelerini kullandı.