Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi’nde anlaşma yok!

İzmit Belediyesi’nde çalışan bin 800 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin altıncısında da bir sonuç çıkmadı.

İzmit Belediyesi'nde çalışan bin

İzmit Belediyesi’nde çalışan yaklaşık bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri 5 Ocak’ta başladı. İzmit Belediyesi ile yetkili sendika olan Genel-İş Sendikası arasında süren görüşmelerin altıncısı bugün İzmit Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Bugünkü görüşmeden de bir sonuç alınamadı.

YETKİLİLER VE SENDİKA OTURDU

Görüşmeye; İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Sibel Solakoğlu ve Seyhan Özcan ile Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük ve yöneticiler katıldı. Sonuca bağlanması beklenen görüşmeden bugün de bir sonuç alınamadı. Taraflar yarın tekrar bir araya gelecek.

KABUL ETMEDİLER

Yaklaşık yarım saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Genel İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, “3 maddede şeklen anlaşmamız var. Yevmiye ve ikramiye ve işverenin 3 yıllık bir teklifi var. Belediyenin bu teklifini kabul etmedik. Yarına kadar görüşmelere ara veriyoruz. Yarın 14:00’de tekrar oturacağız. Bizim teklifimiz belli. Aramızda bir fark var. Yöneticiler teklifimizi değerlendirecek. İkramiye ücretleri için yıllık 40 gün teklif ettik fakat işveren tarafı bunun 34-36 gün arası olmasını teklif etti. Yevmiye miktarlarında ise aramızda farklılıklar var. Bu konuda işveren bir noktaya gelirse görüşmelere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı