Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit sahilinde köpek balığı!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde sahilde ilginç bir olay yaşandı. Uzun yıllardır İzmit Körfezi’nde sayıları hızla tükenen camgöz cinsi bir köpek balığı yavrusu amatör balıkçılar tarafından yakalandı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde sahilde

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde sahilde ilginç bir olay yaşandı. Uzun yıllardır İzmit Körfezi’nde sayıları hızla tükenen camgöz cinsi bir köpek balığı yavrusu amatör balıkçılar tarafından yakalandı. Balıkçılar tarafından videoya kaydedilen görüntüler şaşkınlık yarattı. Konuyla ilgili görüntüleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi remsi Twitter hesabından paylaştı. Belediye paylaşımına şu not düşüldü: “Güzel bir haber verelim. Son yıllarda sayılarında büyük bir düşme görüldüğünden birçok yerde kırmızı listeye alınmış olan camgöz köpekbalığı İzmit sahilinde görülmeye başlandı.

ETİ TÜRKİYE’DE YENMİYOR

İnsanlara saldırmayan bu türün, balık sürülerinin peşinde İzmit Körfezi’ne girdiği tahmin ediliyor. Yakalanan Camgöz olta balıkçılarımız tarafından yeniden Körfez’e bırakıldı. Eti Türkiye’de pek yenmeyen bu balık pek çok Avrupa ülkesinde mutfaklarda kullanılıyor.”