Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te muhtarlar ve imamlarla orman yangını toplantısı

Kaymakam Şevket Cinbir tarafından yapılan toplantıya; İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Müftülük, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü Amir/Müdürleri ile Kırsal Mahalle Muhtarları ve İmam-Hatipler katıldı.

Kaymakam Şevket Cinbir tarafından

Toplantıda orman yangınlarının önlenmesi ve orman yangınları ile mücadeleye vatandaşımızın katılımını sağlamak için yapılması gerekenler konuşuldu. Orman yangınlarını önlemek için alınan tedbirlerle ilgili muhtarlar ve imam-hatipler bilgilendirildi. Ormanlarımızın en büyük zenginliğimiz olduğunu ve yangın gibi felaketlerden korunması için bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde her türlü tedbirin alındığını belirten Kaymakam Cinbir, “Bilindiği gibi ormanlık alanlara girişler, orman içinde ve mesire alanlarında ateş yakma yasaklanmıştır. Yine tarla ve arazi temizliği sırasında toplanan çalı-çırpı türü şeyler ile anız yakmak da yasaktır. Bu yasaklar ile birlikte alınan tedbirlerin uygulanması hayati öneme sahiptir.

İMAMLAR VE MUHTARLARLA KOORDİNASYON

Orman İşletme, Tarım ve Orman, Jandarma, Emniyet, Zabıta teşkilatlarımız sahada denetimlere devam ediyor. Muhtarlarımız ve imam-hatiplerimizden de bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmelerini, toplumsal duyarlılığın artırılmasına yönelik çaba göstermelerini, herhangi bir olumsuzlukta vakit geçirmeden ilgili birimleri haberdar etmelerini istiyoruz. Ayrıca bu kritik süreçte bütün herkesin görevli oldukları mahallede kalarak bizim gözümüz-kulağımız olmaya devam etmesini bekliyoruz.

Önceliğimiz ormanlarımızda yangın çıkmasını önlemek, Allah korusun bir yangın çıkması halinde de en hızlı şekilde söndürebilmeye yönelik hazırlıklı olmaktır. Muhtar ve imam-hatiplerimizin toplantıda dile getirdikleri hususlar bizim için değerlidir. Faydalı bir toplantı oldu. Kurumlarımız ve vatandaşımızla sağlanan iş birliğini güçlendirerek devam ettirmenin önemine inanıyoruz. Yangınsız ve afetsiz günler diliyorum.” dedi.