Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kamu-Sen Kocaeli ek zam için toplandı: Ek zam zaruridir

Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilciliği bugün İzmit’te ek zam talebiyle toplandı. Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Yaşar Şanlı tarafından yapılan açıklamada ek zammın zaruri olduğu belirtildi.

Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl

Nazim Ozgun Erbulan 1Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Yaşar Şanlı ve Kamu-Sen yöneticileri bugün İzmit Sabri Yalım Parkı’nda ek zam talebiyle bir araya geldi. Düzenlenen açıklamaya Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker de katılım gösterdi.

“HİÇ OLMAZSA MAAŞ KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLSUN”

Şanlı tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ocak ayı itibarıyla çalışanlarımıza ilave bir zam yapılması artık zaruri bir hal almıştır. Çalışanlarımızın alım gücünü artırabilmek adına ücretlerde refah payı uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi gerekmektedir. Diğer bir husus enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde enflasyon farkının mutlaka aylık olarak maaşlara yansıtmak gerekir ki çalışanlar hiç olmazsa maaş kayıplarının önüne geçilmiş olsun.

4 YILLIK ÖĞRETMENİN MAAŞI 8 BİN 500 TL

Şimdi sizlerle bazı kamu çalışanı maaşlarını paylaşmak istiyorum; Yaklaşık 4 yıllık öğretmenimizin maaşı 8.584,56 TL, 1/4 Dereceye gelmiş okul müdürümüzün maaşı 10.796,58 TL, En az yirmi yıllık hizmetli çalışanımızın maaşı 8.310,40 TL, Tapu Müdürlüğümüzde 4-B li Büro Personelimiz 8900TL PTT de çalışan İHSLli hizmetli 8500 TL almakta bu örnekleri her kurum için çoğaltmak mümkün. Bu durum, kabul edilemez.

“EK ZAM ZARURİDİR”

Ekmek, hayatta kalma irademizin, hasbelkader sahibi olduğumuz ömürlerimize tutunma çabamızın yalın, kutlu ve romantik sembolüdür. Ekmek geçimdir. Hayatla kurduğumuz bağın temsilidir. Toplumcu anlayışımızda bu kutlu sembolün içeriğini oluşturan insanca bir yaşamı bu toprağın gerçek sahiplerine vermek için durmadan mücadele ediyoruz. Alım gücü düşen sabit ücretin, yani ekmeğin hayatla kurduğu bağ kopmasın diye. Ek zam zaruridir.

“ÖNEMLİ BİR MESAFE KAT EDİLDİ”

Vergi dilimleri konusu da masada gündemimizdeydi. 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemeler parlamentoda geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildi. Bu konuda sendikamızın üstün gayreti ile önemli bir mesafe kat edildi. Düzenleme dört meslek grubu ile sınırlı kalmadı. Kademeli ek gösterge artırımı söz konusu oldu. Eğitim durumlarına göre de gelişmeler yaşandı. Ancak şu an itibariyle geldiğimiz noktada birinci dereceye gelen kamu görevlilerinin de 3600 ek göstergeye dahil olması bizim talebimizdir. Bu talebimizin makul karşıladığını biliyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu konuda gelişme sağlanacaktır diye düşünüyorum.

“GİYİM YARDIMI NE YAZIK Kİ GÜNCELLENMEDİ”

Sözleşmelilere kadro konusunda da Türkiye Kamu-Sen olarak görüşlerimizi sayın Bakanla paylaştık. Türkiye Kamu-Sen kuruluşundan bugüne kadar her daim güvenceli çalışmayı savunmuştur. Yardımcı Hizmetliler konusunda Türkiye Kamu-Sen olarak hassasiyetimizi bir kez daha ortaya koyduk. Toplu sözleşmede gösterdiğimiz iradeyi bir kez daha bugün masaya getirdik. Önümüzdeki süreçte Genel İdari Hizmetler sınıfına geçmek isteyen bu arkadaşlarımızın da beklentilerinin karşılanması talebimizdir. Giyim yardımı ve yiyecek yardımı bunlardan birkaç tanesi ama giyim yardımı ne yazık ki bugüne kadar güncellenmedi.”