Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra’daki RES’ler kapasite artıracak!

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yer alan 2 Rüzgar Enerji Santrali kapasite artışına gidiyor. Babalı’da santraline 3 yeni tribün ekleyecek olan İzmit Kandıra RES Elektrik Üretim A.Ş. için ÇED olumlu kararı verildi. Bağırganlı santraline Sağanak enerji yatırım tarafından inşa edilecek olan 8 yeni tribün için ise inceleme değerlendirme toplantısı yapılacak.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yer

ugurKocaeli’nin Kandıra ilçesinde yer alan 2 Rüzgar Enerji Santrali kapasite artışına gidiyor. Babalı’da santraline 3 yeni tribün ekleyecek olan İzmit Kandıra RES Elektrik Üretim A.Ş. için ÇED olumlu kararı verildi. Bağırganlı santraline Sağanak Enerji Yatırım tarafından inşa edilecek olan 8 yeni tribün için ise inceleme değerlendirme toplantısı yapılacak. İzmit Kandıra RES projesine 45 milyon lira, Sağanak Enerji Yatırım ise 122 milyon lira yatırım yapacak.

ÇED OLUMLU KARARI VERİLDİ

Kocaeli İli, Kandıra İlçesi, Babalı Mah. Çamkonak Köyü sınırları içerisinde İzmit Kandıra RES Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Dikili RES Kapasite Artışı projesi kapsamında mevcutta işletilmekte olan (6,8 MWm/5 MWe) kapasiteli 2 adet türbinde yazılımsal olarak kapasite artışı yapılarak mevcut türbinlerin üretim kapasitesinin 2x 3,6 MWm/3,6 MWe = 7,2 MWm/7,2 MWe olması ve projeye 1 adet 6,8 MWm/6,8 MWe kapasiteli türbin ve 2 adet 6,8 MWm/6,2 MWe kapasiteli türbin ilavesi ile toplam kapasitenin 27,6 MWm/ 26,4 MWe olması planlanıyor. Söz konusu kapasite artışı için ÇED olumlu kararı verildi.

İDK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bağırganlı santraline Sağanak Enerji Yatırım tarafından inşa edilecek olan 8 yeni tribün ile birlikte 232.000.000 kWh olan yıllık elektrik enerjisi üretim miktarının 427.200.000 kWh’e çıkarılması planlanıyor. Proje ile ilgili olarak 22/04/2024 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecek.