Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kardelen Beytaş: Çalışmalarımda gençlik kollarından destek almak çok isterim

CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı olduğunu duyuran Kardelen Beytaş, Bağımsız Kocaeli’nin sorularını yanıtladı. Gençlik kollarının arasıyla açık olduğu konuşulan Beytaş kendini anlatmak için İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar’dan randevu istediğini belirterek, “Bir kez daha talebimi buradan yinelemiş olayım, gençlik kollarında görev almak özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu görevi yapmış ve yapıyor olmak çok kıymetlidir. Çalışmalarımda onlardan destek almak çok isterim” dedi.

blank
Nazim Ozgun Erbulan 1

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday adaylık süreci 13 Mart itibariyle başladı. Şimdiye kadar adaylığını duyuran isimler arasında en genç olan Kardelen Beytaş, Bağımsız Kocaeli’nin sorularını yanıtladı. Beytaş, hem partide aldığı görevleri hem de nasıl bir milletvekili olacağını anlattı.

“ÖNCELİKLİ SORUMLULUĞUM OLACAK”

Aday gösterilmeyi bekliyor musunuz?

Ben bir irade ortaya koydum. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” dediği yerden onun izinde; çağın gereklilikleri, zamanın ruhu ve partimizin değişmez kurucu ilkeleri arasında bir köprü olmak görevine talip oldum. Tabi ki aday gösterileceğime, milletvekili olup ülkemi, kentimi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni layıkıyla temsil edeceğime inanıyorum.

Milletvekili olmanız halinde diğer CHP’li milletvekillerinden farklı ne işler yapmayı planlıyorsunuz?

Ben klasik bir milletvekili profili içinde çalışma yürütmeyeceğim. Hem seçim bölgemde hem de ülkenin dört bir yanında halkımın ve örgütümün yanında olacağım. En çok da Türkiye’deki tüm gençlerin mecliste ve sokakta sesleri olacağım. Onların tüm taleplerinin takipçisi ve sözcüsü olacağım.  İlk ve öncelikli görevim örgüt emekçilerinin ihtiyaç ve taleplerini doğru, çıkar gütmeden ve net bir şekilde karşılamak olacak. İl ve İlçe yönetimleriyle ortak çalışmalar yürütmek, onları denetleyen değil güçlendiren bir yerde durmak öncelikli sorumluluğum olacak.

“EN UFAK BİR ÇEKİMCEM YOK”

Sizce –sizin haricinizde- kimler CHP’den aday gösterilmeli?

Benim için bu süreçte aday olan bu sürecin içinde büyük bir sorumluluk alan her isim çok değerli tek bir hassas noktam var o da partiye emek vermiş olmaları. Örgütü tanıyan, örgütlerde görev almanın zorluğunu bilen ve parti kadrolarına bunu bilerek destek verecek onları fikirsel ve temsiliyet anlamında geliştirecek kişilerin bu onurlu görevde olmasını temenni ediyorum. Tüm aday adaylarının bu süreçte ürettikleri, vadettikleri söylem ve pratiklerin, emeklerinin toplamı bizi iktidara taşıyacaktır. Aday olan ve seçilen milletvekillerimizin aday adaylarının da emeklerini ve çalışmalarını meclise taşıyacaklarından şüphem yoktur.

Gençlik Kolları tarafından sık sık eleştiriliyorsunuz bunun sebebi sizce nedir? Gençlik Kolları ile aranız açık mı?

Gençlik Kollarının kuruluş nedenleri arasında, dayanışma kültürünü geliştirmek, parti kültürünü kazandırmak ve yol arkadaşlığı kavramını güçlendirmek hedefleri vardır. Ben aldığım parti kültürü gereği aktif görev aldığım için öncelikli sorumluluğumun bulunduğu CHP Derince İlçe Örgütümle adaylığımı paylaştıktan sonra Gençlik Kolları İl Başkanımız Salih Zeki Karakadılar’ı da arayarak randevu talep ettim. Gençlik Kolları yöneticilerinin sosyal medyada isim vermeden beni eleştirmelerine karşılık, hakkımda doğru olmayan fikirlere kapıldıkları düşüncesi de oluşunca bir araya gelip varsa soruları, eleştirileri ya da herhangi başka bir düşünceleri öğrenmek ve kendimi ifade etmek istedim.

Bir kez daha talebimi buradan yinelemiş olayım, Gençlik Kollarında görev almak özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu görevi yapmış ve yapıyor olmak çok kıymetlidir. Çalışmalarımda onlardan destek almak çok isterim. Onların çalışmalarında da elimden gelen her konuda destek vermek konusunda en ufak bir çekincem yoktur.

“HİÇBİR TOPLUMSAL SORUNUMUZA ÇÖZÜM OLAMADIK”

Son olarak söylemek istedikleriniz neler?

Maalesef ülkemizi derinden etkileyen Deprem faciası duyulduğu andan itibaren halkımız olağanüstü büyük bir dayanışma örgütledi. Devletin şeklen olduğu ama fiilen olmadığı bir enkazda arama kurtarma çalışmalarından tutun bu dar boğazda bütçesini kısarak vatandaşlarımın ettiği yardımlar dayanışmayı eşsiz bir birlikteliğe taşıdı. Bu durum bana devleti yeniden yapılandırmanın, içi boşaltılmış tüm kurumlarımızı insaniyetle güçlendirmenin üzerimizde tarihi bir sorumluk olduğunu gösterdi. Oy kaygısı, rant anlayışı ve zümre siyasetinden çok çektik ve hiçbir toplumsal sorunumuza çözüm olamadık.

Sözün özü devlet kurumlarının, güçlü ve geleceği öngören devlet politikalarının yanında sivil toplum örgütlerinin, derneklerin, gençlik hareketlerinin de iletişimi katkıları çok kıymetlidir. Geliştirilmeli ve dönüştürülmelidir. Birkez daha kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı diliyorum. Yaralarının en kısa sürede sarılmasını temenni ediyorum. Son olarak da bu röportaj için, kendimi anlatmama ve tanıtmama vesile olduğunuz için size ve Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.

İLK RÖPORTAJ: