Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’nin Mineralli Suyunu Satacaklar!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Kocaeli Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü’nün Kartepe’de mineralli su arama ruhsatı ihalesiyle ilgili bilgiler yayınlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında

ugurKocaeli’nin doğal güzellikleri ve zenginlikleriyle bilinen Kartepe ilçesi, yeni bir gelişmeyle gündeme oturuyor. Kocaeli Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü tarafından, Kartepe’de bulunan mineralli su kaynakları için önemli bir adım atılıyor. Bölgedeki değerli su kaynaklarını araştırma ve işletme hakkı vermek üzere bir ihale düzenleniyor. 2 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan ihale ile özel sektör temsilcilerine, Kartepe’nin mineralli sularını araştırma ve bu doğal zenginlikten yararlanma fırsatı sunulacak. İhale, bölgedeki su kaynaklarının ticari potansiyelini gözler önüne seriyor ve muhtemelen yerel ve ulusal pazarda yeni bir dönemin kapılarını aralayacak. İhalenin başlangıç fiyatı olarak belirlenen muhammen bedel 107 bin 702 TL olarak açıklandı.

Mineralli suyun, sağlık turizmi başta olmak üzere birçok alanda kullanım imkanları sunduğu ve bu nedenle ihaleye büyük bir ilgi bekleniyor. İhale süreci hakkında bilgi veren yetkililer, katılım koşulları ve ihale şartnamesi hakkında detaylı bilgiler Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.