Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBT’nin çocukları sözsüz oyunlar sahneleyecek

Kocaeli Bölge Tiyatrosu (KBT) 11. Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması 8-16 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İzmit Dolphin AVM’de oyunların tamamını KBT’nin çocuk oyuncuları oynayacak.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu (KBT)

Kocaeli Bölge Tiyatrosu (KBT) 11. Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması 8-16 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İzmit Dolphin AVM’de gerçekleştirilecek olan programlarla ilgili bugün bir tanıtım toplantısı düzenlendi. İzmit Heef Restoran’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısına KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ve Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun emekçileri katıldı.

12 İLÇEDE BELEDİYE TİYATROSU KURULMALI

Festival düzenleme kurulu adına konuşan Burhan Akçin şunları söyledi: “İstiyorum ki Kocaeli’nin bütün ilçelerinde başlatılsın bu hareket. On iki ilçenin sürdürülebilir ve erişilebilir tiyatro hareketi ülkemize örnek olsun. Bu hayalimiz projelendirilebilir. Çok kolay ve gurur verici bir gerçeklik kazanabilir. Tek ihtiyaç ise yerel yönetimlerin ilçe ve büyükşehir bazında bu amacı masaya koymaları ve gündemde tutmalarıdır. 12 ilçede belediye tiyatrolarının kurulması acil ve zorunludur.“

HER OKULUN TİYATROSU OLMALI

Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “43 yıllık bir serüven, ömre bedel bir çalışma. Sanatsal çalışmaları bu kadar uzun süre üretebilmek kolay değil. Şehrimiz özellikle tiyatro açısından çok şanslı. Büyük bir tiyatro izleyici kitlesi var. Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nu oldukça başarılı buluyorum. Umarım çocuk gruplarının sayısı artar. Ben her okulun bir tiyatro ekibinin olması gerektiğini düşünüyorum.”

  1. Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması hakkında

Çocuklar ve gençler 11. kez buluşacak ve ‘yer, gök, çarşı pazar, cadde sokak tiyatro’ diye bağırarak tiyatro oyunlarını seyircilerine gösterecekler. Sözün kullanılmadığı, beden dili ve sembol aksesuarların konuşturulduğu bu festival izleyenlerden çok oynayanların kazanımlarına koşuyor. Bir eğitim ve gelişim programının son aşaması olan ‘ seyirci-bakan-izleyen’ ile buluşacak oyunlarımız. Böylece en önemli tamamlayıcı parça yerine konmuş olacak. Çocuk ve genç oyuncular birinci dönemin sonunda bu oyunları hazırlarken süreç odaklı bir serüven yaşıyorlar. Sonuç ise oyunların estetik ve nitelik boyunu değil kendilerinin akort durumudur. Bu akort durumu aslında hayata karşı bir hazır bulunuşluk durumudur. Bütünleşik duyu sistemimizin uyarılmış sürecidir. İkinci dönemde bu programa söz-konuşma eklenecek ve gruplar bu kez bir salonda seyredenler ile buluşarak fonetik becerilerini hareket becerilerine ekleyecekler.