Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli’de konuştu: Baharı yaşıyoruz, kış gelecek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Kocaeli Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KOSİAD) davetiyle Kocaeli’ye geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal

Sebahattin AydınCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Kocaeli Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KOSİAD) davetiyle Kocaeli’ye geldi. Wellborn Otel’de gerçekleştirilen programa çok sayıda iş insanı ve partili katıldı. KOSİAD Dernek Başkanı Atalay Kaya, programın açılış konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Kılıçdaroğlu, iş insanlarına seslendi.

GENEL MERKEZDEN DE GELDİLER

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztırak, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP örgütleri, Kocaelili iş insanları programda yerini aldı.

ATALAY KAYA KOCAELİ SANAYİSİNİ ANLATTI

KOSİAD Dernek Başkanı Atalay Kaya, konuşmasında şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun davetimize icabet ettiği için teşekkür ederiz. Kocaeli, Türkiye’nin en hızlı gelişen sanayi merkezi oldu. 14 OSB’yle sanayi merkezidir ve teknoloji üretin bir üs konumundadır. 500 büyük sanayi kuruluşunun 79’u Kocaeli’de faaliyet göstermektedir. Geleceği kazanmak ancak bu şehirde üreten ve yaşayan iş insanlarının sorunlarını çözecek projelerin hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır. Bunun için politikacıların desteğinin gerekliliğini biliyoruz” dedi.

HARUN YILDIZLI: ETKİLENMEYEN TEK YER SARAY

Ardından CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı yaptığı konuşmada, “Ülkemizi saran ekonomik buhrandan etkilenmeyen tek yer saray. Bunu halkımız korkusuzca dile getiriyor. Bugün Perşembe Pazarı’nda iktidarda yapacaklarımızı anlattık. Şimdi de iş insanlarımızın görüş ve önerilerini alacağız. Bu sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

KOCAELİ’NİN YAŞAMIMDA ÖZEL YERİ VAR

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Kocaeli’nin benim özel yaşamımda da özel yeri var. Kocaeli’nin eskisini yenisini bilirim. Kocaeli’de sizle olmaktan çok mutluyum. Gönül ister ki her siyasi parti başkanı oturup sağlıklı bir zeminde tartışsın. Dünya ilerledi biz siyaseten geri gittik. Bazen siyasetle ilgilenilmediği söylenir. Siyaset dünyanın her yerinde. Otobüs fiyatını belirleyen siyasettir. Siyaset her alanda hayatımızda önemli.

BENİM VERGİM NEREDE?

Biz Kocaeli’nin potansiyelini zaten biliyoruz. Vergi ödenmelerinde Kocaeli’nin çok önemli bir kent olduğunu herkes biliyor. Siz vergiyi ödersiniz, siyaset düzenler harcar. ‘Benim vergim nereye harcandı?’ sorusunun sorulmadığı yerde demokrasi gelişmez. Bu bizim ülkemizde sorulmaz. Bazen hiç aklınıza gelmez. Çocuk doğduğunda vergiyle başlar.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN

Bugün Türkiye’nin izlemesi gereken stratejiden bahsetmek isterim. Daha çok zam gelecek. Vatandaş şu an baharı yaşıyor. Önümüzdeki süreçte daha büyük zamlar gelecek. Üretici ve tüketici fiyatları arasında büyük fark var. Önce can ve mal güvenliği sağlanmalı. Demokrasi büyürse ülke hızla büyür ve gelişir. Bunu yapınca üreteceğiz. Üreten Türkiye demek, hayatın her alanında üretmesi demektir.

HAKÇA PAYLAŞIM

Katma değeri yüksek ürün üretmelisiniz. Önce üniversiteler bilgi üretecek. Bilgiyi sanayici ürüne dönüştürür. Bizim üniversitelerimiz bilgi üreten konumda değil. İran üniversitelerinin ürettiği bilgi Türkiye’yi geçiyor. Bugün genç kuşaklar neden yurt dışını tercih etmiyor bunu düşünmek lazım. Varlıklı olup bilgi de üretebilir. Güçlü bir sosyal devlet inşa edilip hakça paylaşım yapmalıyız. Devlet Planlama teşkilatının kapatıldığında kaçımızın haberi var? Ve sürdürülebilirlik çok önemli, dünyaya ayak uydurmak zorundayız. Demokrasi de değişiyor. Katılımcı demokrasi var. Sürdürülebilirliğin anahtarı da liyakattır. Devletin kendisini yenilemesi gerekir. Bu olursa Türkiye süratle büyür.
Bu toplantının sizin için ne kadar değeri var bilmiyorum. Benim için çok önemli. Bu dar boğazdan Türkiye çıkar mı? Elbette çıkar. Hazır bulmuşken beni eleştirin, partimizi eleştirin. Neyi düşünüyorsanız bize rahatlıkla sorabilirsiniz. Birbirimizi iyi tanımak zorundayız. Şeffaf olmak zorundasınız. Açık ve net yanıtlar vereceğim. Davet için yürekten teşekkürler” dedi.