Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kentsel dönüşümle ilgili yeni bir yasa hazırlığı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümle ilgili yeni bir yasa hazırlığında olduklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedeler için devletin tüm imkanlarını kullanmaya devam ettiklerini belirterek, “İnşallah 2-3 sene içerisinde burada yine yüzler gülecek. Hatay eski haline gelecek, o canlılığına kavuşacak. Biz de bundan mutluluk duyacağız.” dedi.

Özhaseki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yapılacak TUSAŞ Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin temel atma törenine katıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde en büyük hasarı Hatay’ın gördüğünü ifade eden Özhaseki, afetin ardından birçok büyükşehir ve ilçe belediyesini kentte görevlendirdiklerini, yaraların sarılması için tüm milletin beraber hareket ettiğini anlattı.

Özhaseki, kalıcı konut çalışmalarına değinerek, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak 200 binden fazla konutun inşaatına başladık. Sağda solda gördüğünüz toplu konutların emin olun hepsi, depremden 1 ay kadar sonra zemin etütleri yapılıp, bütün statik hesapları çözülerek, en güvenli ve önlemli şekilde işe başlamış konutlarımız. 1-2 ay sonra da bunları vermeye başlayacağız.” ifadesini kullandı.

Yerinde dönüşüm projesi başlattıklarını anımsatan Özhaseki, şöyle devam etti:

“En çok müracaat da dikkat ediyorum Hatay bölgesinden çıktı. 90 binden fazla kardeşimiz ve 15 bin civarında iş yeri sahibi de bize müracaat etti. Bunları desteklemeye devam edeceğiz. Yeni yasa hazırlığımız var, bugün yarın meclise inmek üzere. Orada da kentsel dönüşümü kolaylaştıran birtakım formülleri ortaya koyduğumuz gibi şimdiye kadar yaptığımız kentsel dönüşüm projelerinde engel olan ne varsa onu aşacağımız kuralları da getiriyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde meclisten geçiririz.”