Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KESK Kocaeli kamuda çalışan işçiler için acil ek zam istedi

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, İzmit Sabri Yalım Parkı’nda bir araya geldi. Burada yapılan açıklamada, “Emekçileri lütuf istemiyor, kamu emekçilerinin maaşları ve özlük haklarına ilişkin acilen toplu sözleşme masası kurulmalı ve tüm kamu emekçilerine acil ek zam verilmelidir” ifadelerine yer verildi.

KESK Kocaeli Şubeler Platformu,
Nazim Ozgun Erbulan 1

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, İzmit Sabri Yalım Parkı’nda bir araya geldi. Düzenlenen açıklamaya KESK’e bağlı sendikalar katılım gösterdi. Açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş şu ifadelere yer verdi;  “Kamu hizmetlerinin piyasalaşmasına karşı kamusal hizmetlerinin halk yararına kullanılması anlayışını savunduk, kamu hizmetlerinin parasız, nitelikli ulaşılabilir olması için mücadele ettik, kamuda işe alım ve görevde yükselme sınavlarında yapılan mülakat sınavlarına karşı olduk, liyakati savunduk! Mülakat değil liyakat sloganını şiar edindik. Kamu emekçilerinin çalışırken aldığı her türlü ek ödemenin emekli aylıklarına yansıtılmasını, adil bir ek gösterge sistemini savunduk, 3600 ek göstergenin ayrımsız olarak tüm kamu emekçilerine verilmesi için mücadele ediyoruz.

“GERÇEK BİR TOPLU SÖZLEŞME İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Biz demokrasi mücadelesinin saç ayaklarından birinin de adli bir vergilerime anlayışını gelişmesinden geçtiğini biliyor ve bunu mücadelesini veriyoruz. Vergi adaleti için mücadele ederken, tüketilmesi zorunlu mal ve hizmetlerden dolaylı vergilerin kaldırılması, emekçiler üzerindeki vergi dilimi soygununun son bulması ve servet vergisi konulmasını savunduk. TÜİK’in manipüle ettiği enflasyon oranlarına karşı insanca yaşam ücretini savunduk, kamuda en düşük maaşın sendikamızca hesaplanan yoksulluk sınırı rakamlarına çekilmesi için mücadele ettik, siyasi iktidar eliyle yaratılan yandaş sendikalarca imzalanan satış sözleşmelerine karşı durduk, grev hakkımız ile ilgili yasal düzenleme ve gerçek bir toplu sözleşme için mücadele etmeye devam ediyoruz.

“ENFLASYON ORANININ ALTINDA KALDI”

KESK olarak yıllardır kamuda yapılan sınavlarda mülakat uygulamalarının kaldırılması için mücadele ettik, evet arkadaşlar, taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir, yalnız çıktığımız bu yolda bugün iktidar dâhil tüm siyasi partiler mülakat sınavlarını kaldıracağız diyorsa, bu başta sendikamızın çalışmaları ve mücadele kararlılığının sonucudur. Siyasi iktidarın kamu emekçilerini enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz, söylemini dilinden düşürmediği, seçim beyannamesinde de benzer vaatlerin yer aldığı bir dönemi yaşıyoruz. Geçmişe gitmeye gerek yok 2023 yılı şubat ayı itibariyle dahi, maaş zamlarının enflasyon oranının altında kaldığı bir gerçekliği yaşıyoruz. Çünkü iğneden ipliğe zam yağmuru hız kesmeden devam etmektedir.

“BAKANIN SÖZLERİNİ UNUTMADIK”

Yıllardır yandaş sendika Memur Sen ile siyası iktidar tarafından kamu emekçilerine dayatılan satış sözleşmelerini, %5 zammı ayakta alkışlayan Memur Sen temsilcilerini unutmadık, unutmayacağız. TÜİK tarafından aklımızla alay edercesine açıklanan enflasyon rakamlarının maaşlarımızda yol açtığı kayıpları unutmadık, unutmayacağız! Kamu emekçilerinin aldığı maaştan bihaber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının sözlerini unutmadık, unutmayacağız. Kamu Emekçilerinin yıllardır gerileyen maaşlarının güncellenme ihtiyacı vardır, Kamu Emekçileri lütuf istemiyor, kamu emekçilerinin maaşları ve özlük haklarına ilişkin acilen toplu sözleşme masası kurulmalı ve tüm kamu emekçilerine acil ek zam verilmelidir.”