Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kimyasal tanklar için ÇED toplantısı!

Kocaeli’de özellikle İzmit Körfezi’nin

Kocaeli’de özellikle İzmit Körfezi’nin çevresi adeta akaryakıt ve kimyasal tanklarla çevrilmiş durumdayken daha fazlası da isteniyor. Petrol Ofisi Derince’de yer alan tesislerini genişletmek için bir proje hazırladı. Petrol Ofisi’nin kapasite artışı ile ilgili hazırladığı projeye göre, tesise 14 yeni tank ve mevcut bir tankın yerine ise yeni tank yapılacak. Böylece 23 bin 805 metreküplük bir artış olacak. Bununla birlikte tesiste 25 bin metreküp hacme sahip depolama ambarı yapılacak. Projeye esas toplam depolama kapasitesi 48 bin 805 metreküp olacak. Tesisin mevcut durumdaki izinli madeni yağ depolama kapasitesi 66 bin 445 metreküp, izinli akaryakıt depolama kapasitesi ise 432 bin 69 metreküp.

ÇED SÜRECİ TAMAMLANDI

Proje kapsamında yapılması planlanan yatırımların bedelinin ise 93 milyon 500 bin lira olduğu açıklanmıştı. Hazırlanan proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu. İnceleme süreci tamamlandı. Halkın bilgilendirme toplantısı için tarih alındı. Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ÇED toplantısının 25 Haziran’da yapılacağını duyurdu. Müdürlüğün duyurusunda şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli İli, Derince İlçesi, Deniz Mahallesi, Petrol Ofisi Cadddesi, No:39 (Tapu Bilgileri; G23b22c3c4d Pafta, 5077 Ada, 1 Parsel) adresinde Petrol Ofisi A. Ş. Derince Terminali Şubesi tarafından ‘Madeni Yağ Üretim ve Depolama Kapasite Artışı’ projesi yapılması planlanmaktadır.

TOPLANTI VE YER SAATİ BELİRLENDİ

Söz konusu proje için, 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için ‘Halkın Katılımı Toplantısı’ yapılacaktır. Halkımıza duyurulur.

Toplantı Yeri : Derince Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi Büyük Salon

Toplantı Yerinin Adresi : Deniz mah. İstasyon cad. Hasan Yüksel Sok. Derince-KOCAELİ

Toplantı Tarihi : 25.06.2020

Toplantı Saati : 11:00

Faaliyet Sahibi: Petrol Ofisi A. Ş. Derince Terminali Şubesi

TEL : 0 262 229 06 60

FAKS : 0 262 229 06 99 ÇED Raporunu Hazırlayan Kuruluş Temsat Teknik Mühendislik Su Arıtma Danışmanlık ve İnş. Ltd. Şti.”