Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Barosu adayı Mehmet Gül: Baroların bağımsız olması elzemdir

Kocaeli Barosu Başkan Adayı Mehmet Gül yaptığı konuşmada “Baroların bağımsız olması elzemdir. Siyasi iktidarın barolardan rahatsız olduğu aşikârdır. Barolar, hukuka taraftırlar” dedi.

Kocaeli Barosu Başkan Adayı

Özgun imzaKocaeli Barosu 37. Olağan Genel Kurulu bugün Kocaeli Ticaret Odası’nda başladı. Düzenlenen genel kurula mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir, önceki dönem baro başkanları, eski bakan Ali Haydar Konca, baro başkan adayları Mehmet Gül ve Aysun Torun ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Genel Kurul’un Divan Başkanlığı’nı önceki dönem Baro Başkanı Sertif Gökçe yaptı. Genel kurulda meslekte 20 ve 30’uncu yılı dolduran avukatlara plaket verildi.

“YÜZÜMÜZE TOKAT GİBİ ÇARPMAKTADIR”

Genel kurulda konuşma yapan Kocaeli Barosu Başkan Adayı Mehmet Gül, “Baromuza yakışır bir dönem geçireceğimize inanıyorum. Hukukun temel ilkelerinin bir ülke toprağında hakim olması ve toplum tarafından özümsenerek uygulanmasına hukukun üstünlüğü demektir. Temel hedeflerimizin yargı bağımsız ve tarafsızlığının sağlanmasıdır. Bizler, yargı bağımsızlığını tehdit eden uygulamalar karşısında hukuktan yana taraf olmalıyız. Felaket denilebilecek bir tabloyla karşı karşıya olduğumuz gerçeği yüzümüze tokat gibi çarpmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz durumdan payımıza düşeni üstlenmek zorundayız” dedi.

“AVUKATLAR SALDIRIYA MARUZ KALMAKTA”

Gül, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Adım adım hukuk devleti olma idealinden uzaklaşıldı. Avukatlara verilen hak ve yetkiler pervasızca sınırlandırıldı. Kadın cinayetlerinde artışın önüne geçilememiştir. Süreç taçlandırılcasına İstanbul Sözleşmesi bir gece ansızın terk edilmiştir. Yargı muhalifleri sindiren bir organizasyona verilmiş, insan hakları ihlalleri rutin uygulanan hale gelmiştir. Avukatları her türlü müdahaleye ve baskıya karşı koruyacak kurullar ise barolardır. Görevini yerine getirmek isteyen meslektaşlarımız Türkiye’nin dört bir yanında tehdit edilmekte, saldırıya maruz kalmakta ve öldürülmektedirler. Gebze ilçesinde haciz mahallinde katledilen Ersin Arslan en yeni örneği. Bu tür saldırılara göz yumanlar, saldırıların önünü açanlar bilmeli ki asıl saldırılan avukatlar değil adaletin ta kendisidir. Baroların bağımsız olması elzemdir. Siyasi iktidarın barolardan rahatsız olduğu aşikârdır. Barolar, hukuka taraftırlar.

“KEYFİ UYGULAMALAR İLE KARŞILAŞMAKTAYIZ”

CMK görevlerini yerine getiren meslektaşlarımızın hak ettiklerini alabilmesi için bürokratik engeller çıkarılmaktadır. Baromuz, bu konuda çalışmalarına başlanacaktır. Kollukta, cezaevlerine, icrada, savcılıkta keyfi uygulamalar ile karşılaşmaktayız. Meslektaşlarımızın görevini zamanında yapması engellenmekte. Konunu ilgisi ola birimler ile öncelikle iletişime geçilerek çözüm üretmeye çalışılacak, olmaması durumda şikayet mekanizması işlenecektir. Hasar danışmanlık şirketleri ve bu şirketlerle işbirliği yaparak haksız kazanç yapan şirketler hakkında etkin süreç işletilecek. Âvukatların, özlük sorunlarının da farkındayız. Avukatların çalışma şartlarının iyileştirilmesi için gerekli girişimler yapılacaktır.

“SÖZÜNÜ VERİYORUZ”

Seçim çalışmaları sürecinde birlikte çalışma yapmayı planladığımız yönetim kurulu aday arkadaşlarımızı sizlere takdim etmeye çalıştık. Genç meslektaşlarımızla iletişimimizi kuvvetlendirmeyi hedefledik. Talip olduğumuz görevin sorumluluklarının farkındayız. Meslektaşlarımızın aktif katılımıyla yapabileceğimizi biliyoruz. Özellikle genç meslektaşlarımızın faaliyetlere katılımı, bizlerin enerjisi, yaratıcılığı ve motivasyonunu arttıracaktır. Onlara her türlü kolaylığı sağlayacağımızın sözünü veriyoruz. Hukuk, bireylerin temel hak ve hürriyetlerinin güvencesi ile toplum barışının koruyucusu olmalı.”