Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Barosu’nun yeni binası eleştirilerine yanıt: Bu kiralamayı TBB yaptı; baromuzu da bedelsiz olarak tahsis etti

Kocaeli Barosu’nun yeni taşınacak binası hakkında yapılan eleştirilere yanıt veren yapan Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Muhsin Emrah Toker, “TBB tarafından Atatürk heykelinin olduğu yerde bulunan köşk ve arkasındaki 4 katlı yeni binayı bizim adımıza kiraladı. Bu kiralamayı TBB yaptı; baromuzu da bedelsiz olarak tahsis etti” dedi.

Kocaeli Barosu’nun yeni taşınacak

Özgun imzaKocaeli Barosu 37. Olağan Genel Kurulu bugün Kocaeli Ticaret Odası’nda başladı. Düzenlenen genel kurula mevcut Başkan Bahar Gültekin Candemir, önceki dönem baro başkanları, eski bakan Ali Haydar Konca, baro başkan adayları Mehmet Gül ve Aysun Torun ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Genel Kurul’un Divan Başkanlığı’nı önceki dönem Baro Başkanı Sertif Gökçe yaptı. Genel kurulda meslekte 20 ve 30’uncu yılı dolduran avukatlara plaket verildi.

“BİNA GÖÇME İHTİMAL DAHİLİNDE”

Muhsin Emrah TokerSevim Hanım Konağı’na taşınacak yeni baro binası hakkında eleştirilerle ilgili açıklama yapan Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Muhsin Emrah Toker şu ifadelerde bulundu; “Temmuz 2021 yılında görevi aldığımızda üye sayısı 2 bin 179 idi; şu anda 2 bin 576. Kocaeli barosu Türkiye’nin en büyük 9’usncu barosu. Mevcut bina hizmetlerimizi karşılayamadığı hepimizin malumu. Daha önceki dönemlerde TBB’den yaptığımız talepler bir şekilde reddedildi; bizler oyalandık, hep göz ardı edildi. Biz yönetime geldikten sonra birçok farklı bölge bölgeden yer bakıldı. İzmir depremi deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Bu depremi bekliyoruz. Bununla ilgili ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde KOÜ Mühendislik Fakültesi’ne başvuruda bulunalım; binamızın durumuyla ilgili raporlama yapmalarını talep edelim dedik. Binanın statik yapısını incelediler ve sonuç kısmında, ‘Olası bir deprem sırasında binanın göçmesi ihtimal dahilindedir’ diye rapor verildi.

“TBB BEDELSİZ OLARAK TAHSİS ETTİ”

Yeni yönetim bize destek olmak istediklerini aktardı. Baro, yakın zamanda inşaat maliyetine giremeyeceğini ilettiler. Hazır bina alınması konusunda talepte bulunduk, bu taleplerimizi de gayrimenkul fiyatlarında artış nedeniyle yerine getiremeyeceklerini ilettiler. TBB tarafından Atatürk heykelinin olduğu yerde bulunan köşk ve arkasındaki 4 katlı yeni binayı bizim adımıza kiraladı. Bu kiralamayı TBB yaptı; baromuzu da bedelsiz olarak tahsis etti.”