Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bisiklet alacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sevilen hizmet KOBİS kapsamında 300 yeni bisiklet satın alacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sevilen

ugurKocaeli Büyükşehir Belediyesi sevilen hizmet KOBİS kapsamında bir ihaleye çıkıyor. Yıpranan, hasar alan bisikletlerin yerine 300 yeni bisiklet satın alacak olan belediye 12 Ocak’ta ihaleye çıkacak. söz konusu bisikletlerin satın alınacağı firmadan 18 ayrı kalemde yedek parça temini de yapılacak. 300 gün içerisinde bisikletleri ve yedek parçaları belediyeye teslim edecek olan yüklenici firmanın hangi şirket olacağı merak ediliyor.

12 İLÇEDE 74 İSTASYON

Hatırlanacağı üzere KOBİS geçtiğimiz yıl 21 milyon 785 bin 703 dakika kullanılarak bir rekor kırmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Akıllı Bisiklet Sistemi “KOBİS” projesi 12 ilçede hizmet veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen KOBİS; 74 istasyon, 864 akıllı park ünitesi ve 535 akıllı bisikletle hizmet veriyor. KOBİS ailesi 2022 yılında 42 bin 789 kişiye ulaştı.

312 BİN 317 BİSİKLET KİRALAMASI

2022 yılı verilerine göre KOBİS istasyonlarından 312 bin 317 bisiklet kiralaması yapıldı. Bu kiralamalar ile vatandaşlar 21 milyon 785 bin 703 dakika bisiklet kullanımı gerçekleştirdi.

KOPARK ÜNİTELERİ

KOBİS’in dışında Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğünce vatandaşların kendi bisikletlerini park etmesi için Kopark istasyonları kuruldu. Bu yıl faaliyete geçen proje için 7 ilçede 53 noktaya 6 bisiklet kapasiteli 528 adet bisikletin park edilebileceği Kopark üniteleri yerleştirildi.

BİSİKLETLERİ ÇALIYORLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Bisiklet sistemi KOBİS’e dadanan bazı kişiler, istasyonları gözleyip, kimsenin olmadığı saatlerde bisikletleri çalıyor. 5 saniyede kilitleri kırıp istasyondan bisikleti çalan şahısların verdiği zarar; saatler, hatta günler süren tamirat gerektiriyor. Ancak bu kişilerin verdiği zarar yanlarına da kalmıyor, güvenlik kameralarından tespit edilerek, haklarında kamu davası açılıyor.

TAMİRATI GÜNLER SÜRÜYOR

KOBİS istasyonlarını gözleyen şahıslar kimsenin olmadığı saatlerde bisikletleri kaba güç kilit aksamını kırarak çalıp olay yerinden ayrılıyor. Şahıslar saniyeler içerisinde KOBİS’in bisiklet park ünitelerine, bisiklet üzerindeki kilitleme aparatına ve bisiklete zarar veriyor. Çalınan bisikletler daha sonra kırılmış ve ağır hasarlı şekilde bulunuyor. Hırsızların saniyeler içerisinde zarar verdiği bisikletlerin tamiratı için Bisiklet ve İstasyon Bakım Onarım Atölyesinde saatler, hatta günler süren tamirat gerektiriyor.