Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çayırova’ya hava kontrol kulesi yaptıracak!

Kocaeli Çayırova ilçesinde Ak Partili eski belediye başkanı Şevki Demirci döneminde 1.5 milyon liraya satın alınan uçak çürümeye terk edilmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyesinin enkazını devraldı, bölgede Bilim Parkı kapsamında bölgeye sergi salonu ve hava kontrol kulesi inşa edecek.

Kocaeli Çayırova ilçesinde Ak

ugurKocaeli Çayırova ilçesinde Ak Partili eski belediye başkanı Şevki Demirci döneminde 1.5 milyon liraya satın alınan uçak çürümeye terk edilmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyesinin enkazını devraldı, bölgede Bilim Parkı kapsamında bölgeye sergi salonu ve hava kontrol kulesi inşa edecek. Söz konusu inşa işleri kapsamında 275 m² sergi salonu ve 2 adet 97 m² hava kontrol kulesi yapılması planlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili olarak 23 Ocak’ta saat 15.00’te ihaleye çıkacak.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde Ak Partili eski belediye başkanı Şevki Demirci yaklaşık 1.5 milyon lira ödeyerek uçuş ömrünü tamamlayan ‘Airbus A340’ tipi bir yolcu uçağı satın almıştı.

Uçak restorana dönüştürülmek üzere ilçeye getirildi ve montajı tamamlandı. 31 Mart 2019 seçimlerinde Şevki Demirci aday gösterilmedi.

Ak Partili yeni başkan Bünyamin Çiftçi ise projeyi önemsemedi. UçakPark projesini rafa kaldıran belediye 1.5 milyon liralık uçağı kaderine terk etti.

YOLSUZLUK İDDİALARI GÜNDEM OLMUŞTU

Uçakpark için ilk adımlar 2017 yılı sonunda atıldı. Hurda uçak satın alan Ak Partili belediye bu uçağı restorana çevirdi.

Çayırova Belediyesi o dönemde şuyulandırma çalışmalarında yolsuzluk yapıldığı, şuyulandırmayı yapan harita firması sahiplerinin ucuza arsa alıp buradan anayol geçmesini sağlayarak arsalarını değerlendirdiği iddialarıyla çalkalanıyordu.

Başkan yardımcısı milyonluk araziler toplamış, aylık 40 bin liranın üzerinde kredi ödemesi uzun süre tartışılmıştı.

Söz konusu Uçakpark bu iddiaların merkezinde, Şekerpınar Mahallesi’nde inşa ediliyordu.

BAŞKAN ADAY GÖSTERİLMEDİ

2017 yılının sonunda ihale ile ekonomik ömrünü doldurmuş hurda bir uçağı satın alan belediye bu uçağı 14 bin metrekarelik bir alana kurduğu Uçak Park’ın içine yerleştirdi.

Kurulum çalışmaları tamamlanan uçak, restoran olarak kullanılacaktı.

Belediyenin aylarca imar yolsuzluğu iddialarıyla çalkalanması, belediyeyi müfettişlerin incelemesi, başkan yardımcılarının görevden alınması bile dönemin Ak Partili başkanını yolundan çevirmedi.

Uçak diye tutturan belediye başkanı Şevki Demirci sürekli sosyal medya paylaşımları ile ne büyük iş yaptıklarını duyurdu.

2019 yılında Demirci belediye başkan adayı gösterilmedi.

Uçakpark projesi tamamlanmadı.

Milyonluk uçak kaderine terk edildi, hayalet bir kasabanın içinde çürümeye terk edildi.

Aradan geçen yılların ardından Ak Partili ilçe belediyesinin uçak enkazına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.

Bu bağlamda Büyükşehir, uçuş ömrünü tamamlayan ‘Airbus A340’ tipi yolcu uçağının bulunduğu alanda Çayırova Bilim Parkı projesi için kolları sıvadı

7 bin 500 metrekaresi yeşil alan, 6 bin 475 metrekaresi de sert zemin olarak planlanan 17 dönümlük Çayırova Bilim Parkı’nın yapım işinde uçak harici ilerleme oranı yüzde 95 seviyesine ulaştı.