Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işçileri için yüzde 120 zam talebi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da çalışan yaklaşık 1000 işçi, Belde A.Ş.’de çalışan 5 bin 500 işçi için TİS süreci belli oldu. Yetkili sendika Hizmet İş Kocaeli Şubesi yüzde 120 zam talebinde bulunacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve

Nazim Ozgun Erbulan 1

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da çalışan toplam 1209 kadrolu, Belde A.Ş’de çalışan 3 bin 998 şirket işçisi olmak üzere toplam 5 bin 207 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin ilk görüşmeleri önümüzdeki günlerde başlayacak.  Belde A.Ş işçilerini ilgilendiren sözleşme için çarşamba günü saat 14.00’te Sivil Toplum Merkezi’nde buluşulacak. Büyükşehir ve İSU kadrolu işçilerini ilgilendiren sözleşmenin ise perşembe günü saat 11.00’de SEKA Park Otel’de yapılmasına karar verildi.

YÜZDE 120 ZAM TALEBİ

Konuyla ilgili Bağımsız Kocaeli’ye konuşan, çalışanların örgütlü olduğu Hizmet İş Sendikası’nın Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Hem Büyükşehir, hem ilçe belediyeleri hem de iştiraklerde yüzde 120 zam talebimiz var. Sosyal haklarda da bu talepler biraz yukarıda. İlk TİS görüşmemiz 30 Kasım’da gerçekleştirilecek.” dedi.