Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ruhsatsız işyerlerine göz yummuş!

Sayıştay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan çok sayıda çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiğini tespit etti.

Sayıştay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin

Özgun imzaSayıştay, 2021 yılı raporunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içinde olup 2021 yılında “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” olmadan faaliyette bulunan işletmeler olduğu tespit etti. Sayıştay, “2021 yılı sonu itibariyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içerisinde: 867 adet birinci sınıf gayri sıhhi müesseseden 414’ünün; 620 adet sıhhi müesseseden ise 215’inin işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyette bulunduğu görülmüştür” ifadelerine yer verdi.

“İMAR PROBLEMLERİ ÇÖZÜMLENMEYE BAŞLADI”

Büyükşehir, söz konusu tespit ile ilgili il genelinde denetim yapılarak ruhsatsız faaliyet gösteren işyerlerinin envanterinin çıkarıldığı, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alamayan işletmelerin genel itibariyle hızlı sanayileşmenin getirdiği imar problemlerinden kaynaklandığı, son yıllarda yapılan mevzuat değişikleri ile birlikte söz konusu ruhsatsız işyerlerinin imar problemlerinin çözümlenmeye başlandığı ve ruhsatlandırma işlemlerinin titizlikle yapılacağı ifade etti.