Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden 28 günlük araç kirasına 7.2 milyon lira!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi akıllara durgunluk veren bir kiralama ihalesi gerçekleştirdi. Muhtelif binek ve hafif ticari araç kiralayan belediye 28 günlük araç kirasına 7 milyon 212 bin 21 lira 60 kuruş ödemeyi taahhüt etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi akıllara

ugurKocaeli Büyükşehir Belediyesi akıllara durgunluk veren bir kiralama ihalesi gerçekleştirdi. Muhtelif binek ve hafif ticari araç kiralayan belediye 28 günlük araç kirasına 7 milyon 212 bin 21 lira 60 kuruş ödemeyi taahhüt etti. Belediyenin pazarlık usulü gerçekleştirdiği ihaleye tek bir firma katıldı. İhaleye katılan Eftal Turizm ve Seyahat Tarım Tekstil Ticaret Limited Şirketi isimli firmanın teklifi kabul edildi ve firma ile 2 Aralık’ta sözleşme imzalandı. Firmanın araçlarının 31 Aralık tarihine kadar kullanılacağı öğrenildi.

ŞARTNAME DEĞİŞTİRİLDİ

Hatırlanacağı üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 13 Haziran 2022 tarihinde 580 adet sürücüsüz muhtelif araç kiralama ihalesine çıkmıştı. Söz konusu ihalede 555 araç için teklif veren Tuncay Seyahat ihaleyi 125 milyon 193 bin 595 TL’ye kazanmıştı. İhalenin 25 adet ‘sürücüsüz hasta nakil ambulansı’ kısmını ise 17 milyon 14 bin 25 TL teklif ile Alarm Sağlık Hizmetleri Şirketi almıştı. 580 araçlık kiralama işi için belediyenin kasasından toplam 142 milyon 207 bin TL çıkacaktı. İhale süresi ise 1 Ekim 2022-30 Eylül 2024 tarihlerini kapsıyordu.

KİRALAMA SÜRESİ DÜŞÜRÜLDÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kısa süre önce yeni bir ihale gerçekleştirildi. 2023 yılında kullanılmak üzere yeniden araç kiralama ihalesine çıkan belediye şartnamede önemli değişiklikler yaptı. Araç sayısını 555’ten 547’ye düşüren büyükşehir belediyesi, kiralama süresini de 1 yıla indirdi. Şartnamede yer alan araç modelleri ve azami kilometre kapasiteleri de yüklenici firmaların lehinde değiştirildi.

KİLOMETRE VE MODEL YILLARI

Yeni ihale teknik şartnamesinde 35 adet sedan araç sayısının 41’e çıkarıldığı, 3 adet SUV 4X4 araç için 75 bin kilometre sınırı bulunurken bu sınırın 100 bin kilometre olarak değiştirildiği, 43 adet hatchback otomobilin tamamen liste dışı bırakıldığı, 3 adet 16+1 kişilik minibüsün eklendiği görüldü. 11 adet 27+1 kişilik otobüs için önceki şartnamede asgari 2017 model veya üzerinde bir üretim yılına sahip olma şartı aranırken yeni şartnamede üretim yılı geri çekildi ve 2013 model yılı alt sınır olarak belirlendi.

KISIM SAYISI ARTIRILDI

Söz konusu ihale daha önce 5 ayrı kısımda gerçekleştirilmişti. Yeni ihalede kısım sayısı 13’e çıkarıldı. Bu durum Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yararına bir durum olarak yorumlandı. Kısım sayısı arttıkça işin yükü azalıyor, böylelikle Tuncay Seyahat gibi dev filo sahibi firmaların yanında küçük ve orta kısımlı firmalarda kimi kısımlar için teklif sunarak fiyat kırabiliyor.

İzmit Belediyesi’nde tartışılacak konu… Şirketi kurdu, bir ay sonra İzmit’te ihaleyi kaptı!